Дубневичі виставили на продаж землю біля «Арени Львів»

19 Квітня 2021

Родина Дубневичів продає понад 3 гектари землі біля кільцевої дороги Львова і «Арени Львів», на території села Зубра. Вартість продажу ділянок становить майже 1,9 млн доларів. Про це «Наші гроші. Львів» дізналися із оголошення на платформі Olx.ua.

«Ідеальні умови для будівництва логістичного комплексу. Поряд стратегічний елемент для забезпечення легкого доїзду транспорту та швидкої доставки продукції – динамічні міжнародні транспортні магістралі. Місцезнаходження неподалік великих роздрібних мереж: гіпермаркет «Ашан», будівельний гіпермаркет «Епіцентр», будівельний супермаркет «Леокераміка», ТРЦ «King Cross Leopolis», – йдеться в оголошенні.

Власників ділянок редакція встановила завдяки прінт-скріну із Публічної кадастрової карти. Більшість із зображених ділянок належать синам Богдана і Ярослава Дубневича – Павлу та Юрію. Загалом ми встановили сім ділянок площею 3,6 га. Ці ділянки сільськогосподарського призначення вони мають у власності із 2018-2019 років.

Як вказано в оголошенні, цільове призначення землі може бути змінене відповідно до діяльності покупця. Крім того, можливий розгляд цікавого інвестиційного проекту з підписанням довготривалого договору оренди та реалізації об’єкта нерухомості «під ключ», від розробки проектної документації – до впровадження в експлуатацію.

Раніше власниками ділянок були самі Ярослав та Богдан Дубневичі, оскільки аналогічні за площею наділи в Зубрі ми знайшли в їхніх старих деклараціях. Наприклад, Ярослав Дубневич декларував ділянки площею 0,7346 га, 0,622 га, 0,3079 га і 0,1251 га. Наділами такої ж площі тепер володіє його син Юрій Дубневич. Всі ділянки перейшли в його власність 11 листопада 2019 року.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада дала згоду на арешт і притягнення до кримінальної відповідальності Ярослава Дубневича. З нардепа зняли депутатську недоторканність. Тоді ж йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними слідства, він завдав збитки державі на понад 93 млн грн.

Богдан Дубневич зараз є головою Солонківської ОТГ.

Дубневич–молодший освоїв півмільйона з бюджету Солонки під головуванням Дубневича-старшого