Червоноградська компанія продасть «Львіввугіллю» дороге м’ясо, обійшовши технічного учасника

12 Квітня 2021

Підприємство "Євро-Комерс". Фото: Євро-Комерс

Державне підприємство «Львіввугілля» уклало договір із ТОВ «Євро-Комерс» на закупівлю м’яса загальною вартістю 2,5 млн грн. За ці кошти замовили 20,5 тонн свинини та субпродуктів для харчування працівників шести шахт «Львіввугілля», «Західвуглепостач» та для відпочиваючих у оздоровчо-лікувальному комплексі «Ровесник». Доставку продуктів будуть здійснювати щоденно.

Технічний учасник

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступила приватна підприємиця Тетяна Василишин. Під час аукціону учасники не торгувались, а пропозицією Василишин була лише на 30 грн дорожчою.  При цьому поведінка підприємиці демонструвала ознаки технічного учасника, оскільки не завантажила практично жодних документів – лише витяг з реєстру платників податків та виписку з ЄДР.

І це вже не вперше. Раніше Тетяна Василишин брала участь у чотирьох тендерах завжди разом із «Євро-Комерс» і в усіх випадках поводилась як технічний учасник, хоча закупівлі проводили бюджетні установи Сокалю, Стрия та Луцька.

Ми намагались сконтактуватись із Тетяною Василишин, однак підприємиця не відповіла на дзвінки.

Завищені ціни

Деякі з позицій придбаних м’ясних продуктів купили значно дорожче, ніж на ринку. Наприклад, шинку замовили по 143 грн/кг, тоді як за даними гуртового ринку «Шувар» її вартість 92 грн за кілограм, свинячу лопатку — по 120 грн, в той час як її продають по 89 грн/кг. Лише на цих двох позиціях ймовірна переплата становить близько 358 тис. грн.

Ребра свинні замовили по 125 грн, але навіть у львівських супермаркетах їх  ціна 102 грн/кг, а грудинку куплять по 120 грн/кг, а на ринку її ціна 90-100 грн/кг.

Про постачальника

ТОВ «Євро-Комерс» зареєстровано в Червонограді та належить Іванові та Мартинові Казмірчукам. Згідно із сайтом компанії, фірма займається забоєм та транспортуванням м’яса. З початку 2020 року фірма отримала 17 держзамовлень на майже 8,2 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.