Бродівська громада придбає мінівен Opel Zafira за 1,4 млн грн

09 Квітня 2021

Мінівен Opel Zafira Life Фото: opel-lviv.com.ua

Виконавчий комітет Бродівської міської ради придбає автомобіль Opel Zafira Life L2 за 1,4 млн грн у ТОВ «Ілта Львів».

Чиновники отримають сірий восьмимісний пасажирський мінівен 2021 року випуску комплектації «Enjoy». На офіційному сайті компанії-продавця вартість такої моделі починається від 1,3 млн грн. Замовлена виконкомом машина має шкіряне оздоблення керма, до її комплектації входить круїз-контроль з обмежувачем швидкості та система кріплення дитячих автокрісел на другому та третьому ряді сидінь.

Начальник відділу економіки та публічних закупівель Бродівської міської ради Богдан Сторожинський пояснив редакції, що потреба в пасажирському автомобілі виникала через утворення Бродівської об’єднаної територіальної громади. До неї належать понад 50 населених пунктів, новостворена громада займає 643 квадратних кілометрів.

«Тепер наша громада одна з найбільших у Львівській області, комісіям потрібно виїжджати на великі відстані для обстеження доріг та об’єктів, наприклад народних домів чи амбулаторій. Наразі ми їздимо своїм транспортом, тому потреба в автобусі дуже нагальна, адже до сіл потрібно чимось добиратися», − зазначив Богдан Сторожинський.

Він також розповів, що вимогу про наявність кріплень для дитячих автокрісел в тендерній документації прописали через можливе перевезення дітей.

«По-перше, ми вивчили різні описи автомобілів і з’ясували, що всі сучасні машини повинні мати такі кріплення. А по-друге, може виникнути потреба для перевезення дітей, наприклад, коли на виїзд прямуватиме комісія з питань захисту прав дитини», − пояснив начальник відділу економіки та публічних закупівель.

Про постачальника

Львівська компанія «Ілта Львів» зареєстрована 1994 року. Спеціалізується на продажі автомобілів та має відповідний центр на вул. Городоцькій, 288 у Львові. Кінцевими бенефіціарами підприємства є Данило Ярема, Ірина Цеголко, Павло Ярема, Роман Маркович, Андрій Волинець та Олександра Волошиновська.

Як раніше зазначили «НГ. Львів», співвласник компанії Данило Ярема був депутатом Львівської обласної ради від «Нашої України» протягом 2006-2010 років. Інша співвласниця Ірина Цеголко є дружиною представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Львівській області Петра Цеголка.

Протягом 2020-2021 років компанія отримала державних замовлень на 167 млн грн, враховуючи поточну угоду. Серед її договорів – постачання автомобілів для Національної поліції України за 136 млн грн, а також дві вантажівки та три легкові машини для ПАТ «Львівобленерго» на 14,3 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.