Створення Центру обслуговування пасажирів подорожчає на 2,5 мільйони

02 Квітня 2021

Майбутній Центр обслуговування пасажирів ЛКП "Львівавтодор" (джерело: "Твоє місто")

Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» віддасть ще 2,45 млн грн підприємству «Центр комплекс» за облаштування Центру обслуговування пасажирів громадського транспорту на вул. Івана Горбачевського, 10 у Львові.

Реставрацію приміщень замовили за неконкурентною переговорною процедурою. Комунальне підприємство мотивувало це потребою в додаткових роботах, які не були передбачені початковою проєктно-кошторисною документацією.

Згідно з ЗУ «Про публічні закупівлі», додаткові роботи у того самого підрядника можна замовляти протягом трьох років після укладення угоди, якщо вартість таких робіт не перевищує 50% від ціни основного договору.

За словами очільниці ЛКП «Львівавтодор» Оксани Єстеферової, у додаткові роботи входить, зокрема, реставрація виявленої фрески та сходів, покращення системи вентиляції та кондиціонування, а також гідроізоляція всієї будівлі. Окрім того, за її словами, в початковій проєктно-кошторисній документації не повністю враховували об’єми даху та стін, тому їх також довелося коригувати.

«Я назвала найважливіші зміни, які ми вирішили зробити під час облаштування Центру, наприклад, зберегти вже згадану фреску. На сьогодні підрядник зробив основну частину роботи, очікує на плитку для сходів і буде виправляти будівельні недоліки», − зазначила Оксана Єстеферова.

Роботи повинні завершити до кінця квітня цього року.

Облаштування Центру

Вперше ЛКП «Львівавтодор» замовило облаштування Центру обслуговування пасажирів громадського транспорту у вересні 2019 року. Тоді за 6,4 млн грн підприємство об’єднання громадян «Центр комплекс» мало відремонтувати приміщення трьох поверхів, відновити фасад та реконструювати історичні елементи будівлі. Згідно з договором, роботи повинні були завершити до кінця травня 2020 року.

Центр обслуговування пасажирів громадського транспорту облаштовують в межах впровадження електронного квитка у Львові. У січні 2018 року депутати Львівської міської ради надали ЛКП «Львівавтодор» в оренду приміщення будівлі на вул. Івана Горбачевського, 10. В майбутньому Центрі можна буде придбати картки для електронної оплати за проїзд, тут також діятиме кол-центр.

Хоча Львівська міська рада обіцяла розпочати прийом документів для пільгових карток ще у жовтні 2020 року, до того часу ремонт в Центрі не закінчили. Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий зазначив, що закінчення робіт затримує підрядник – підприємство «Центр комплекс».

«На жаль, було дуже багато зауважень до якості виконання робіт. Тому дещо переробляють, щось доробляють. Як тільки закінчать, думаю, це буде ще в жовтні, встановлюємо меблі і починаємо працювати», − говорив тоді Андрій Білий.

Одне з приміщень майбутнього Центру обслуговування пасажирів ЛКП “Львівавтодор” (джерело: “Твоє місто”)

Про підрядника

Підприємство об’єднання громадян «Центр Комплекс» належить громадській організації «Львівська обласна асоціація всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України». Протягом 2020-2021 років цей підрядник отримав державних замовлень на 102 млн грн. Серед великих договорів підприємства − реконструкція школи під дитячий садок в селі Печихвости Кам’янка-Бузького району за 25 млн грн та оновлення спортивного комплексу «Юність» на вул. Болгарській, 4 у Львові за 24,8 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.