«Укрриба» не отримала мільйон гривень за м’ясо на фіктивному тендері львівського коледжу

ЛПК «Готельно-туристичного та ресторанного сервісу» . Фото: lpcollege

Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу розірвав договір із ТОВ «Укрриба ЛТД» на закупівлю м’яса вартістю 985 тис. грн за «згодою сторін». Відповідну додаткову угоду підписали 24 березня.

Нагадаємо, 23 березня «Наші гроші. Львів» повідомили про закупівлю коледжу, яка мала ознаки фіктивності. Участь у торгах на закуплю м’яса взяли два підприємства: «Укрриба ЛТД» і «Укрпродзахід». Документи обох фірм  завантажила одна особа — Ірина Вентик, яка не зазначена серед працівників жодної із цих компаній. Крім того, обидві фірми зареєстровані за однією адресою у Львові на вулиці Городоцькій, 355Г, де також розташований фірмовий магазин підприємства «Укрриба».

Показовим є також те, що ТОВ «Укрподзахід» брав участь лише у закупівлях від Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Окрім цього, обидві компанії припустились ідентичних помилок в оформленні документів.

Порушення були також і з боку тендерного комітету коледжу. ТОВ «Укрриба ЛТД» не наклало на тендерну пропозицію кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Тендерний комітет не мав підписувати контракт, а повинен був дискваліфікувати підприємство.

Фахівець із публічних закупівель Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу Наталія Воробець стверджує, що закупівлю скасували через технічну помилку, але не змогла пояснити, яку саме.

«Наші юристи недогледіли, ще раз перевірили і сказали розірвати договір», — пояснила вона.

Щодо пов’язаності учасників, то Наталія Воробець наголосила, що тендерний комітет не зобов’язаний звіряти пропозицій учасників, а перевіряє детально документи учасника, який надає найбільш вигідну пропозицію.

За словами Воробець, з тендерами коледжу допомагає юридична компанія «Світ права». Ця юридична фірма досить відома у Львові і не неодноразово фігурувала у матеріалах «Наші гроші. Львів». Зокрема як консультант бюджетних замовників, який нібито«рекомендує» компанії для надання послуг.

Про постачальника

ТОВ «Укрриба ЛТД» належить львів’янці Юлії Геровській та чернівчанину  Василеві Даналакі. Окрім вищезгаданого розірваного договору, компанія з початку 2020 року отримала від коледжу ще шість замовлень на майже 800 тис. грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.