ФОПи з одним почерком позмагалися за заправку катриджів на Закарпатті

24 Березня 2021

Фото умовне, джерело: quanta-system.com.ua

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області замовило обслуговування принтерів на 201,5 тис. грн у підприємиці Галини Матковської. Підписану угоду опублікували на Prozorro 22 березня.

Згідно з договором, переможець обслуговуватиме 14 офісів пенсійного фонду в Закарпатській області, заправлятиме картриджі, ремонтуватиме принтери та сканери.

У торгах взяв участь ще один тернопільський учасник – підприємець Олег Волянюк. Його пропозиція була дешевшою, однак він відмовився від підписання договору через погіршення пандемії COVID-19. 

Підприємцем він працює з вересня 2017 року, проте за три з половиною роки він отримав тільки одне держзамовлення на 12 тис. грн. Загалом брав участь у 7 тендерах, в 6 з яких конкурував з Галиною Матковською. На своїй сторінці в соцмережах він вказує, що займається поліруванням та хімчисткою автомобілів.

В останньому тендері тернопільські підприємці подали документи з однаковими дефектами сканування чи друку, що може свідчити про створення цих файлів на спільній техніці.

За дивним збігом обставин почерк конкурентів теж не відрізняється

Під час розмови Олег Волянюк заперечив факт знайомства із Матковською та повідомив, що документи для тендеру готував у себе в офісі. Після розмови з ним до журналістки, яка готувала цей матеріал, раптово зателефонувала представниця Матковської. Пізніше вона особисто заперечила співпрацю із Волянюком.

Про переможницю

Матковська Галина зареєстрована як підприємиця з вересня 2018 року. За час своєї діяльності вона отримала 106 державних замовлень на 3,17 млн грн. Найбільші угоди Матковська уклала із пенсійним фондом на Закарпатті.

Телефон, який підприємиця вказує в тендерній документації, – це контактний номер іншої тернопільської фірми, яка обслуговує принтери, – «Експерт сервіс-Т». Електронна адреса Галини Матковської – це пошта цієї ж компанії. Її власником є Матковський Олег Любомирович, найімовірніше її син.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.