Чоловіка бухгалтерки ЛКП судитимуть за привласнення коштів підприємства

24 Березня 2021

Фото умовне, з сайту Укрінформу

Чоловіка ексголовної бухгалтерки ЛКП «Навколо базару» Богдана Домбровського судитимуть за участь в можливій розтраті коштів цього комунального підприємства. Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, станом на 23 березня відповідний обвинувальний акт скерували до суду.

Згідно з ухвалами, його підозрюють у привласненні та легалізації понад 430 тис. грн ЛКП «Навколо базару» впродовж 2017 року. Кримінальне провадження відкрили за ст. 191 та ст. 209 ККУ − привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та відмивання (легалізація) одержаного злочинним шляхом майна.

Як зазначають слідчі, кошти з рахунку підприємства на очолюване Богданом Домбровським ПП «Трансгал» перерахувала його дружина, ексголовна бухгалтерка КП Галина Домбровська. Ці гроші компанія отримала як оплату згідно з актами звірки без номера та дати, хоча жодних послуг комунальному підприємству не надавала.

При цьому, зазначено в ухвалах, Богдан Домбровський як директор компанії «Трансгал» не відобразив жодних переказів в декларації про прибуток фірми за 2017 рік. А самі кошти протягом цього часу знімав з банкомату готівкою.

Компанія «Трансгал» зареєстрована у Львові, а її основною спеціалізацією вказано «діяльність барів». Власницею фірми є вже згадана Галина Домбровська, а з 2014 року підприємство очолює Богдан Домбровський. Згідно зі судовими ухвалами, підприємство «Трансгал» не має працівників та потужностей для виконання будь-яких робіт, а останній раз свою податкову звітність воно подало у 2012 році з нульовими показниками.

Бухгалтерка і два мільйони

Основною фігуранткою у ймовірному виведенні коштів з ЛКП «Навколо базару» є згадана ексголовна бухгалтерка підприємства Галина Домбровська. Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, слідчі підозрюють, що протягом 2017-2020 років вона безпідставно перерахувала понад 2 млн грн з рахунку КП на свої компанії ПП «Трансгал» та ТОВ «Компанія Дукат».

Вперше про можливі порушення в комунальному підприємстві «Навколо базару» Львівська міська рада повідомила в березні 2020 році.

«За результатами внутрішнього розслідування були виявлені порушення, внаслідок яких кошти з комунального підприємства скеровувалися на інші підприємства, які були створені головним бухгалтером цього КП», − зазначила заступниця міського голови з житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За даними Львівської обласної прокуратури, станом на 23 березня цього року до суду скерували три обвинувальні акти проти ексголовної бухгалтерки ЛКП «Навколо базару». Галину Домбровську підозрюють за декількома частинами ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Про обвинувачену

Галина Домбровська працювала головною бухгалтеркою ЛКП «Навколо базару» з 2014 року, однак у 2020 році звільнилася. Це підприємство депутати Львівської міської ради у жовтні 2019 року вирішили ліквідувати, приєднавши до ЛКП «Львівський ліхтар». Комунальне підприємство спеціалізувалося на комплексному обслуговуванні об’єктів.

Згідно з декларацією за 2019 рік, її чоловік Богдан Домбровський володіє квартирою на 138 м2 та гаражем у Львові. А Галина Домбровська як головна бухгалтерка отримала за рік роботи в комунальному підприємстві зарплати на 347 тис. грн. Жодного свого підприємства у декларації колишня працівниця ЛКП «Навколо базару» не вказала.