Постачальник труб у Чернівцях на тендері позмагався із технічним учасником

17 Березня 2021

Фото умовне, джерело: chortkiv.online

Комунальне підприємство «Чернівціводоканал» підписало договір із ТОВ «Три-А-Плюс» на закупівлю сталевих труб на 3,7 млн грн.

Згідно з договором, комунальники замовили труби для мереж водопостачання, а також різні фурнітурні матеріали для них: муфти, різьби та фланці. Вартість труб становила від 80 до 16,4 тис. грн за погонний метр (відрізняється через різний діаметр).

Сумнівні суперники

Участь у торгах, окрім переможця, взяла лише одна компанія із схожою назвою — ТОВ «А плюс трейд» із пропозицією на 54 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували вартість своїх послуг. Документи ТОВ «Три-А-Плюс» і «А плюс трейд» подали у один день із різницею в одну годину. Обидві компанії прописані в Дніпрі.

Також обидві компанії використовують однакові шрифти і стилістичне оформлення «шапок» документів.

ТОВ «А плюс трейд» виступило формальним учасником, оскільки не завантажило жодних необхідних технічних документів та сертифікатів. А також фірма не надала інформацію про аналогічний досвід. Наприклад, у закупівлі у квітні 2020 року «А плюс трейд» зазначає, що продавала вироби з металу приватному підприємцю Артему Кєзікову — теперішньому директору ТОВ «Три-А-Плюс». До речі, саме ця фірма на тодішніх торгах також виступала конкурентом.

Договори із Кєзіковим укладали у грудні 2019 року, а директором ТОВ «Три-А-Плюс» тоді був бенефіціар компанії Дмитро Суський. Артем Кєзіков як ФОП раніше також брав участь у тендерах із постачання конструкційних матеріалів. Зокрема, за даними Clarity, Кєзіков 28 разів (з березня 2018 по березень 2019 року) «перетинався» на торгах із ТОВ «Три-А-Плюс» до того, як очолив фірму.

Про постачальника

З початку 2020 року ТОВ «Три-А-Плюс» підписало 18 договорів на 11,1 млн грн, серед яких 4 держзамовлення від «Чернівціводоканалу» на 4,87 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.