Міськрада опублікувала проєкт мирової угоди з Григорієм Козловським

03 Березня 2021

Фото: Львівська міська рада

Львівська міська рада опублікувала проєкт мирової угоди між нею та компаніями «Дари Львівщини», «Винниківський шлях», «Галицький шлях».

Угодою передбачається, що за компанією «Дари Львівщини» визнається право власності на майнові комплекси двох ринків «Винниківський» та «Підзамче», а також право постійного користування ділянками під ними – тобто безстрокове і без сплати орендної плати. Повний текст мирової угоди тут.

Сума у 18 млн грн для компенсації місту за ринки була встановлена на підставі висновків про вартість об’єкта оренди, затверджених наказами ще у 2017 році, тобто майже чотири роки тому. Так, ринок «Винниківський» за тодішнім висновком коштував 10,06 млн грн, а «Підзамче» – 7,482 млн грн.

У мировій угоді вказано, що міськрада визнає, що «Дари Львівщини» отримали це майно у власність у результаті реорганізації міського державного комунального підприємства «Екоплід». Однак, як раніше наголошувала міськрада, в тому числі й під час розгляду справи в Мін’юсті, – у договорі купівлі-продажу були вказані лише оборотні матеріальні засоби, а не нерухомість. Щодо правонаступництва, то «Дари Львівщини» передали лише право постійного користування землею, яке в подальшому й забрали ухвалою ЛМР.

У разі затвердження мирової, Львівська міська рада заявить про те, що не має і не матиме у майбутньому жодних претензій до «Галицький шлях» і «Винниківський шлях» з приводу предмету спору у судовій справі № 914/1401/20 про витребування майна ринків і навіть не вимагатиме відшкодування судових витрат.

Нагадаємо, «Дари Львівщини» записане на доньку депутата Львівської облради Григорія Козловського, а дві інші компанії контролює сам Григорій Козловський і депутат Львівської міської ради від ЄС та адвокат Козловського Олексій Різник.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Львівська міська рада планує віддати два ринки Козловському за 18 млн грн