Прибирання центру Львова від снігу додатково обійдеться у 600 тисяч

23 Лютого 2021

Прибирання Львова від снігу. Фото Христини Процак

Галицька районна адміністрація Львівської міської ради 18-19 лютого підписала три договори на послуги прибирання та вивезення снігу із району вартістю 592 тис. грн.

Усі договори укладені без проведення конкурсу на суми до 200 тис. грн, аби не проводити відкриті торги, та розповсюджують і на час до їхнього укладення – з 8-10 лютого цього року.

Одну із угод підписали із Львівським комунальним підприємством «ШРП Галицького району». В кошторисі прибирання та навантаження снігу коштуватиме від 618 до 1006 грн за годину в залежності від екскаватора та графіку роботи, а вивезення снігу – 633-860 грн за годину. Крім того, закладено вартість роботи вантажника – 162-313 грн за годину.

Майже 195 тис. грн отримає і МПП «Нара» Самвела Аветісяна, яке нещодавно оскаржило в суді штраф АМКУ за змову на дорожніх тендерах. Згідно із договором, вартість роботи різноманітної техніки коштуваме від 745 до 1775 грн за годину. Ціна коливатиметься не тільки в залежності від моделі машини, а й від того, який день: робочий, святковий або вихідний.

Замовлення на 198 тис. грн отримала і компанія «Західбудторг» Лесі Кужеї. Вартість роботи екскаваторів оцінили в 548-618 грн/год, а КАМАЗів – 546 грн/год. Компанію її чоловіка АМКУ також штрафував за змови на тендерах.

За два тижні до підписання цих трьох угод Галицька РА підписала річний договір вартістю майже 42 млн грн на прибирання району із ЛКП «ШРП Галицького району». Цим договором також передбачено механізоване прибирання та посипання піскосоляною сумішшю, технічною сіллю, реагентами.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Ціна на піскосуміш: яка районна адміністрація купувала найдорожче