Сніг у Східниці прибиратиме дружина селищного голови

19 Лютого 2021

Східниця, лютий 2021. Фото: Анатолій Федун, ФАВАР Карпати

Східницьке комунальне підприємство «Господарник» віддасть 194 тис. грн дружині сільського голові за прибирання снігу. Угоду уклали з ТОВ Лікувально-реабілітаційний центр «Здоров’я», засновницею якого є Мар’яна Піляк, місцева готельєрка та дружина голови селищної ради Івана Піляка.

Це вже далеко не перша угода комунального підприємства з фірмою дружини голови селищної ради. До прикладу, два роки тому ЛРЦ «Здоров’я» вже прибирав сніг та ремонтував місцеву каналізацію. А протягом минулого 2020 року, підприємство, на замовлення того КП «Господарник» ліквідовувало стихійні сміттєзвалища, розчищало стічні канави, займалось благоустроєм набережної тощо.

Загалом підприємство, за даними порталу Prozorro, протягом 2020-2021 року уклало 14 угод на загальну суму 719,5 тис. грн. Всі угоди підприємство укладало з КП «Господарник» Східницької селищної ради, або безпосередньо зі Східницькою селищною радою.

Мар’яна Піляк також є власницею місцевого готелю «Тустань», зображення якого є на першій сторінці офіційного сайту Східниці.

В центрі фото готель “Тустань”. Скріншот сайту

Згідно з останньою декларацією селищного голови Івана Піляка, підприємиця володіє шістьма земельними ділянками у Східниці, крім того, одна ділянка у неї у спільній власності з чоловіком. У свою чергу сам Піляк має п’ять земельних ділянок. Ще одна ділянка у селищі належить донці подружжя, яка також володіє тут житловим будинком. Будинок самої Мар’яни Піляк наразі незавершений.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Прибирання Солонківської ОТГ від снігу доручили фірмі Дубневичів