Яворівська КЕЧ віддасть ще 4 млн грн фірмі екс-дружини свого колишнього керівника

10 Лютого 2021

Фото умовне, джерело: 2.kronapark.ua

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина (району) підписала три договори на 4,1 млн грн з ТОВ «Енергія-Агро» на послуги з теплопостачання та водовідведення.

Усі закупівлі здійснили за переговорною процедурою через відсутність конкуренції з технічних причин. На теплопостачання і постачання гарячої води у військові містечка №28 та №30 підписали дві угоди, на 2,4 і 0,1 млн грн, загалом на 1157 Гкал. Послуги водовідведення для містечок №32 та №36 коштуватимуть майже 1,6 млн грн.

Раніше ці послуги містечкам надавала інша компанія «Капітальне будівництво і ремонт», яка пов’язане із «Енергія-Агро». «Капітальне будівництво і ремонт» належить Григорію Онопрієнко, який був одружений на сестрі дружини екс-начальника Яворівської КЕЧ Федора Савицького.

«Енергія-Агро» належить дружині Федора Савицького Наталії. Раніше він вказував її в декларації, однак згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у вересні 2017 року вони розірвали шлюб.

Паспорт Наталії Савицької

«Енергія-Агро» очолював Роман Козубенко, колишній начальник відділу Західного територіального управління внутрішнього аудиту Міноборони, який потім почав працювати інспектором центральному управлінні внутрішнього аудиту. Тепер фірмою керує Віталій Ганжа – екс-директор ТОВ «КБР Будинкоуправління», засновником якого виступило «Капітальне будівництво і ремонт».

Яворівська КЕЧ замовляє послуги в «Енергія-Агро» з 2019 року, загалом підписавши з нею договорів на понад 12 млн грн. Ще одним замовником у «Енергія-Агро» є Квартирно-експлуатаційний відділ м. Дніпро, яке підписало з цією фірмою договорів на майже 18 млн грн.

Остання відома посада Федора Савицького – заступник начальника управління Південного територіального КЕУ Збройних сил України, однак минулоріч він звільнився.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Патріоти із піхоти