Реабілітаційний центр на Львівщині купить м’ясо дорожче супермаркетів

22 Січня 2021

Зоброження умовне, джерело: journalist.today

Жовківський навчально-реабілітаційний центр «Злагода» планує підписати договір з ТОВ «Профцентр Компані» на постачання м’яса протягом року вартістю майже 125,6 тис. грн. При цьому ціни перевищують роздрібні в супермаркетах.

Загалом замовлять 600 кг м’яса, з яких 350 кг яловичини і 250 кг свинини. Участь в закупівлі взяла лише одна компанія. Тендерний комітет, перевіривши її документи, вирішив підписати з «Профцентр Компані» договір. Пропозиція фірми була лише на 2 тис. грн дешевша очікуваної вартості, яку встановив центр.

М’ясо свинини необрізне задня частина вищого ґатунку (охолоджене) коштуватиме 194,4 грн з ПДВ за кілограм. Для порівняння, в магазині Метро найдорожче, станом на 21 січня, продавали вирізку – по 151 грн/кг, корейку – 145 грн/кг, шию – 140 грн/кг.

М’ясо яловичини необрізне, також задня частина вищого ґатунку, обійдеться в 219,96 грн з ПДВ. В Метро, не враховуючи стейки, найдорожча коштує 225 грн/кг, водночас філе міньйон – 220 грн/кг, шия – 163 грн/кг, задня частина – 160-172 грн/кг.

Аналогічно, станом на 21 січня, сайт гуртового ринку «Шувару» показував найдорожчу свинину (вирізку) по 118 грн/кг, яловичину (вирізку) – по 200 грн/кг.

Про постачальника

ТОВ «Профцентр Компані» створене три місяці тому у Львові. Власником і директором є 28-річний Андрій Яблонський. Попри невеликий час існування компанія вже отримала замовлень на 1,9 млн грн. Першим замовником у фірми став Притулок для дітей служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації. Найбільше замовлень в «Профцентр Компані» робить Шегинівська сільська рада у Мостиському районі.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Читайте нас в Instagram і Telegram