Столи й крісла в сесійну залу купили в лізинг за 5,65 млн грн

28 Грудня 2020

Фото: Роман Балук

Меблі у сесійну залу Львівської міськради купували в лізинг, тому цієї закупівлі немає в Prozorro. Як повідомили у прес-службі міськради, крісла коштуватимуть 2,65 млн грн, а 25 столів – ще 3 млн грн.

Тобто загалом меблі коштуватимуть 5,65 млн грн. Обидві закупівлі здійснили у ТОВ «Сігма Стиль», яке належить родині Коропецьких: Надії, Андрію та Ярославу.

Фото Роман Балук

Дізнатися всі умови лізингу, за якими придбали меблі, неможливо. Львівське комунальне підприємство «Ратуша-сервіс» відмовилося надати копії укладених договорів на запит редакції. Відмову надали із порушенням строків надання інформації та інших вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

«Підприємство не є учасником бюджетного процесу та розпорядником інформації. Окрім того, запитувана вами інформація не є інформацією, що становить суспільний інтерес, тобто такою, де право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення», – написала у відповіді в.о. директора ЛКП Ірина Тихоліз.

У своїй відповіді «Ратуша-сервіс» лише зазначило, що лізинг був погоджений ухвалою Львівської міськради. Спочатку ухвалою дозволили в лізинг придбати до 22 столів за 1,9 млн грн та 180 стільців до 2,6 млн грн. Відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 19%  річних у гривнях. Потім до ухвали внесли зміни: дозволили купили до 30 столів не дорожче 2,65 млн грн.

Нагадаємо, в грудні завершили ремонт сесійної зали Львівської міськради. Дві найбільші угоди на її оновлення уклали ще в 2019 році: на будівельні роботи – майже 7 млн грн і на систему забезпечення мікроклімату – ще 3,8 млн грн. Як з’ясували «Наші гроші. Львів», нова люстра коштувала майже 300 тис. грн. Крім того, нові пульти для депутатів обійшлися ще в 1,6 млн грн, гучномовці – 290 тис. грн, крісла для глядачів – ще 350 тис. грн.

Читайте нас в Instagram і Telegram

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.