ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

21 Грудня 2020

Протягом 14-19 грудня бюджетні установи в п’яти областях Західної України підписали 1 254 договори на 265 млн грн за спеціальною процедурою для боротьби з COVID-19. Минулого тижня на аналогічні закупівлі витратили 135 млн грн.

Найбільше коштів витратять на Львівщині – 108 млн грн. Друге та третє місце посідають Тернопільська область та Прикарпаття – там розподілили 53 та 45 млн грн відповідно. На Буковині для подолання коронавірусу спрямували 32 млн грн, а найменше грошей виділили на Закарпатті – 27 млн грн.

Найбільшими закупівлями тижня стали:

  1. Львівський центр легеневого здоров’я придбає два кисневі генератори та дві компресорні станції за 15,8 млн грн у ТОВ «Алві-Лайн». Обладнання самостійно виробляє кисень з атмосфери та безперебійно подає його до пацієнтів. Замовлені кисневі генератори забезпечують робочу концентрацію кисню не нижче 93%. Один з них має резервуар на 1,5 тис. літрів, інший – на 450 літрів. До комплекту кисневих станцій входять спеціальні фільтри, які забезпечують подачу повітря, повністю очищеного та відфільтрованого від бактеріальних та атмосферних забруднень.
  2. Ще два кисневі генератори та три компресорні станції за 11 млн грн у ТОВ «Алві-Лайн» купить львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Згідно з технічними характеристиками, замовлений генератор PSA AS-J може виробляти близько 141 кубометру кисню за годину, з концентрацією не менш, ніж 93% чистої речовини.
  3. Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня вкладе 7,3 млн грн в реконструкцію системи кисневого постачання. Відповідний договір підписали з ТОВ «Лідер-Плюс». Згідно з угодою, роботи повністю завершать до кінця 2021 року.
  4. Тернопільська база спеціального медичного постачання закупить 120 кисневих концентраторів на 6,6 млн грн у ТОВ «Мед Ексім». Одна така модель концентратора АЕ-10 коштуватиме 55 тис. грн. Обладнання потрібне у випадках нестачі відповідних балонів або спеціальної центральної подачі кисню.
  5. Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги замовила лабораторне обладнання для тестування на коронавірус за 6,4 млн грн. Товар доставить ТОВ «Медична компанія «Емпіріка». Медики отримають дві автоматичні станції для виділення нуклеїнових кислот, ПЛР-систему, кабінет біологічної безпеки, два ультрафіолетові бокси та центрифуги.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.