Виноградівську лікарню обладнають кисневою станцією за понад три мільйони

16 Грудня 2020

фото ілюстративне (джерело: open4business)

Для Виноградівської районної лікарні (Закарпатська область) придбають кисневу станцію за 3,32 млн грн. Договір на закупівлю відповідного обладнання підписали 14 грудня із приватним підприємством «Медремтехмонтаж».

За контрактом придбають кисневу установку моделі КС-20/0,5. Окрім самої системи у вартість входить її монтаж, інструктаж медичного персоналу та гарантійне обслуговування впродовж двох років. Дана киснева установка призначена не лише для зберігання, а й виробництва кисню.

Про замовника

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки придбання такого товару передбачене постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Виноградівська лікарня належить до медичних закладів другої хвилі для госпіталізації хворих із COVID-19, і це наразі найдорожча закупівля лікарні, здійснена за цією процедурою.

Всього ж за спеціальною процедурою лікарня уклала 34 угоди на 8,3 млн грн, серед яких також закупівля УЗД-апарату, 20 кисневих концентраторів та апарату штучної вентиляції легенів.

Про постачальника

Приватне підприємство «Медремтехмонтаж» зареєстроване в Ужгороді, а його основним видом діяльності вказано «ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування». Власником фірми є Віктор Прокоп. З початку 2020 року фірма підписала 40 договорів на 4,25 млн грн, переважна більшість з яких — на ремонт медичного обладнання.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.