Львівський забудовник отримав сертифікат на багатоповерхівку без сплати пайового внеску – ДБР

07 Грудня 2020

ЖК «Park Tower» (зображення ЛУН)

ТОВ «Завод №3» отримало сертифікат на введення в експлуатацію будинку на вулиці Стрийська, 86 у Львові, хоча повністю не сплатило в бюджет міста пайовий внесок на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури. Про це йдеться в ухвалі суду в рамках кримінального провадження.

За цією адресою знаходитьcя житловий комплекс «Park Tower». Будівля має дві секції − на шістнадцять та тринадцять поверхів. Містобудівні умови та обмеження на це будівництво «Завод №3» отримало у 2017 році. А минулого року будинок отримав сертифікат готовності об’єкта до експлуатації.

Зображення з сайту ЛУН

Представник Теруправління Державного бюро розслідувань у Львові повідомив суду, що працівники «Завод № 3» подали в ДАБІ заяву про прийняття в експлуатацію разом з актом, які не відповідали дійсності об`єкту будівництва. За версією слідства, вони нібито діяли у змові з працівниками Департаменту ДАБІ у Львівській області.

Крім того, у справі фігурує лист від департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, що компанія повністю сплатила пайовий внесок.

Сертифікат готовності на експлуатацію на багатоповерхівку на Стрийській, 86 датований ще вереснем 2019 року. Хоча як розповіла «Наші гроші. Львів» директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, останні платежі зі сплати пайового внеску від «Завод №3» надійшли 4 і 16 листопада цього року. Повна сума внеску – майже 9 млн грн.

Якраз у листопаді відбулися обшуки. Як пояснює Ірина Кулинич, вони передали всі необхідні документи слідству, а згадану в ухвалі суду довідку про те, що фірма нібито сплатила пайовий внесок, вони не надавали. «Лист підроблений, бо ми такий лист не видавали, його реєстрації не було», – розповіла вона.

За телефоном «Завод №3» жінка, яка не представилась, повідомила, що «директор не захоче давати коментар», а спитати його точно не може, бо він у відрядженні.

Згідно з ухвалою суду, 13 листопада обшуки були в офісі обласної ДАБІ, за місцем проживання одного з працівників департаменту ЛМР і в ТОВ «Парк Тауер Девелопмент», місцем реєстрації якого вказано вул. Стрийську, 86. Фірма належить Олені Сенчук, невістці ексголови Львівської облради та облдержадміністрації Степана Сенчука. Вона ж є серед бенефіціарів «Завод №3». Іншими бенефіціарами компанії є львів’яни Людмила Петрук, Сергій Петрук та Євген Столмов. Разом вони володіють ПАТ «КУА «Карпати-інвест».

Раніше «Наші гроші. Львів» повідомляли про ще одну справу, де фігурує ця багатоповерхівка. «Завод №3» підозрюють в ухиленні від сплати податків на 4,7 млн грн, занизивши вартість квартир у своїй звітності.

Фірму-забудовника житлового комплексу біля Стрийського парку підозрюють у заниженні вартості квартир