Через два роки Львів отримає карту інженерних мереж вартістю майже 15 млн грн

26 Жовтня 2020

фото: Твоє місто

Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал» 20 жовтня замовило створення геоінформаційної системи інженерних мереж за 14,7 млн грн. Розробником буде державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

Геоінформаційна система буде єдиною та повною схемою мереж водопостачання, водовідведення та електричних мереж «Львівводоканалу». Вона міститиме дані про колодязі, насосні станції, водопровідні та каналізаційні труби, колектори, каналізаційні насосні станції та систему очистки стічних вод. Тут також буде інформація про повітряні та кабельні лінії електропередач, електричні підстанції та клієнтів «Львівводоканалу».

Завдяки цій системі комунальне підприємство інвентаризує та оновить стан і розташування інженерної інфраструктури. Воно зможе управляти насосними станціями, контролювати тиск та витрати води. «Львівводоканал» також обіцяє мінімізувати кількість відключень для споживачів у випадку аварій. Програма допоможе проводити гідравлічну оцінку під час підключення до мереж нових споживачів або устаткування. А також створювати стратегії та плани, наприклад оцінку втрати води та плани дефіциту води.

Система інженерних мереж буде готова до кінця 2022 року.

За даними «Львівводоканалу», мережі водопостачання в місті простягаються на 2,4 тис. км, мережі водовідведення – на 472 км. Загалом у Львові налічують 4,3 тис. колодязів водопостачання та 23,4 тис. колодязів водовідведення. Загальна протяжність повітряних та кабельних ліній електромереж – 1,4 тис. км. Під час створення системи інженерних мереж ці дані перевірять та відкоригують.

Єдиним конкурентом переможця на торгах з розробки системи інженерних мереж було ТОВ «Інтерпроект GMBH». Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак ціна переможця була на 1,3 млн грн дешевшою.

Підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» зареєстроване 1998 року та підпорядковане Міністерству регіонального розвитку України. Інститут очолює Валерій Кравченко.

Протягом 2019-2020 років підприємство отримало бюджетних замовлень на 30,9 млн грн, враховуючи поточний договір. Окрім «Львівводоканалу», у Львівській області інститут співпрацює також з ЛКП «Львівелектротранс» − вони уклали угод на 488 тис. грн. Наприклад, спеціалісти інституту випробовують додаткове обладнання для тролейбуса «Електрон».