Районна лікарня на Буковині отримає вентилятор легень експертного класу за 1 млн грн

16 Жовтня 2020

Фото умовне. Джерело: tecmeglobal.com

Сторожинецька центральна районна лікарня у Чернівецькій області 13 жовтня замовила апарат штучної вентиляції легень високого класу вартістю 1,03 млн грн. Товар поставить київське ТОВ «Салюте-М».

Медики отримають вентилятор легень Neumovent GraphNet Advance південноамериканського виробника Tecme. Обладнання призначене для дихальної терапії пацієнтів різного віку. Це одна з найсучасніших моделей, яка розроблена з врахуванням новинок електронного, пневматичного дизайну та програмного управління.

Сторожинецька центральна районна лікарня приймає хворих на коронавірус ще з березня цього року. З початку карантину медики спрямували за спеціальною спрощеною процедурою 8,7 млн грн на подолання інфекції. При цьому, за даними Prozorro, це перша закупівля вентилятора легень експертного класу для Сторожинецької лікарні. У квітні цього року медики також отримали три апарати штучної вентиляції легень загальною вартістю 837 тис. грн.

Компанія «Салюте-М» зареєстрована 2018 року в Києві. Її власником є Олег Шморгун, якому також належить частина компанії з оптової торгівлі ТОВ «Сейл де люкс».

Протягом 2019-2020 років підприємство «Салюте-М» отримало державних замовлень на 15,2 млн грн, в основному на постачання медичного обладнання.

Нагадаємо, з початку осені в п’яти областях Західної України замовили 12 апаратів штучної вентиляції легень на 8,7 млн грн.

За даними Prozorro, найбільше коштів на дихальне обладнання спрямували у Львівській області – 2,9 млн грн. Друге і третє місце посідає Чернівецька та Івано-Франківська область, де розподілили 2,3 і 2,2 млн грн відповідно. Для закупівлі вентиляторів легень на Закарпатті спрямували 800 тис. грн, а у Тернопільській області – 600 тис. грн.

Зокрема найдорожчий вентилятор у Чернівецькій області замовила Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня – вона отримає модель Bellavista 1000 neo за 1,59 млн грн. Це компактний і легкий високоякісний апарат для новонароджених швейцарського виробника IMT Medical. Договір підписали з київським ТОВ «МК Вікторі».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні. Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.