Любителі кешу від «Армії України» програли суд одному з орендарів

15 Жовтня 2020

Друкарня "Армія України" (фото "Наші гроші. Львів"

Господарський суд Львівської області зобов’язав військову частину А2736 відкрити заїзд підприємцю Назарові Шульгану до орендованих приміщень державної друкарні «Армія України». Йдеться про комплекс, розташований на вул. Тернопільській, 38 у Львові.

Тут ще з 2019 року триває конфлікт між орендарями та керівництвом державної друкарні «Армія України». Минулого року підприємці у розслідуванні «Любителі кешу в «Армії України» розповіли редакції «Наші гроші. Львів», що військові здають приміщення друкарні за готівку, зокрема один з орендарів заплатив керівникам 50 тис. грн. Ще частину будівлі сторонні люди займали за так званим «договором матеріально-технічного зберігання» − прихованим незаконним способом оренди.

У серпні 2019 року майно державного підприємства «Армія України» закріпили за військовою частиною A2736, яка обмежила захід на територію, мотивуючи це захистом майна Збройних сил України. Військові сказали орендарям звільнити територію комплексу від транспорту та надати списки працівників для допуску до друкарні. Однак фактично з грудня минулого року в’їзні ворота друкарні були постійно зачинені, військові відчиняли їх лише для своїх потреб, натомість орендарі не мали відповідних ключів і користувалися невеликою хвірткою. Підприємці намагалися вплинути на військових, зокрема добилися доручення заступника міністра оборони про вільний доступ на територію, однак це не допомогло.

Тепер ж суд зобов’язав відкрити проїзд для підприємця. Він погодився, що військові своїми обмеженнями порушили його права як чинного орендаря приміщень.

Також нагадаємо, що в серпні 2019 року після публікації матеріалу «Наші гроші. Львів» про махінації військових з приміщеннями друкарні слідчі розпочали кримінальне провадження про зловживання владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу. Наразі триває досудове розслідування, його продовжили до лютого 2021 року.