Дитяча «ковідна» лікарня в Чернівцях отримає апарат ШВЛ швейцарського виробництва за півтора мільйона гривень

08 Жовтня 2020

Зображення ілюстративне, джерело: Джерело: www.clipartkey.com

Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня 6 жовтня замовила апарат штучної вентиляції легень вартістю 1,59 млн грн. Товар поставить ТОВ «МК Вікторі» до 12 жовтня цього року.

Медики отримають апарат штучної вентиляції легень (далі – апарат ШВЛ) Bellavista 1000 neo швейцарського виробника IMT Medical. Це – компактний і легкий високоякісний апарат для новонароджених. Він безперервно працює до шести годин, а його спеціальний режим вентиляції зменшує шанси пошкодити легені під час лікування.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними Prozorro, це другий договір на постачання апарату ШВЛ для Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. В кінці березня медики замовили апарат ШВЛ Avea за 1,19 млн грн. Тоді ж лікарня також уклала угоду на 68 тис. грн на ремонт та обслуговування апарату штучної вентиляції легень Newport HT50.

Нагадаємо, Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня входить до переліку закладів, які приймають хворих на коронавірус. Протягом карантину медики спрямували 5,8 млн грн за спрощеною «ковідною» процедурою на подолання інфекції.

Компанія-постачальник апарату ШВЛ для лікарні «МК Вікторі» зареєстрована 2018 року в Києві. Її власниками є Валентин Кисельов та Юрій Обухов.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 13,9 млн грн, в основному на постачання медичного обладнання.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.