Лікарня в Чернівцях замовила проєктування кисневої системи у місцевого архітектора (ОНОВЛЕНО)

25 Вересня 2020

Чернівецька обласна клінічна лікарня 23 вересня замовила виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію системи кисневого забезпечення за 120 тис. грн. Підряд отримав місцевий архітектор Віталій Гліган.

Закупівлю послуг здійснили за спеціальною спрощеною процедурою для подолання пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19). Така процедура передбачає закупівлі за прямими договорами, без проведення конкурсу. Раніше замовлення інженерних та планувальних послуг не зазначалось в переліку відповідної постанови Кабінету міністрів, яка визначає, що можна замовляти без конкурсу. Але у своєму договорі Чернівецька обласна клінічна лікарня посилається на вересневі зміни до спеціальної постанови.

Ми помилково стверджували, що на час укладання угоди вони не ще не набрали законної сили. Натомість вони вступили в дію 12 вересня, відтак лікарня не порушила процедури закупівлі.

До внесення змін в постанову, якщо замовникові було потрібно терміново замовити проєктування, то він мав укласти прямий договір за скороченою процедурою та обґрунтувати свою нагальну потребу. Так робив Центр легеневого здоров’я у Львівській області, який замовив за скороченою переговорною процедурою розширення системи постачання медичного кисню. Такого виду робіт також немає у спеціальній постанові Кабінету міністрів. Медики обґрунтували укладення своєї угоди негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Згідно з угодою, в Чернівецькій обласній клінічній лікарні планують реконструювати приміщення компресорної та кисневої станцій в підвалі з перекладкою мережі до реанімаційного відділення. Проєкт також передбачатиме влаштування чотирьох стельових та двох настінних газових мостів. Архітектор завершить проєктування до кінця жовтня цього року.

Віталій Гліган зареєстрований як підприємець 2013 року в Чернівцях. Протягом 2019-2020 років він отримав державних замовлень на 1,6 млн грн. Серед його підрядів – виготовлення проєктно-кошторисної документації на оновлення даху Чернівецької обласної філармонії та коригування проєктно-кошторисної документації будівництва Палацу правосуддя в Сторожинці.