Інфекційна лікарня в Ужгороді купила шведських концентраторів на 400 тисяч

28 Липня 2020

Фото умовне, джерело: jcm-med.com

Обласна клінічна інфекційна лікарня закарпатської облради 24 липня підписала договір із ТОВ «Медхолдінг» на закупівлю кисневих концентраторів. Сума договору складає 410 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Ці прилади приєднуються до кисневих балонів та апаратів штучної вентиляції легень і регулюють рівень концентрації й передачі кисню в залежності від ступеня легеневої недостатності пацієнта.

Раніше обласна лікарня вже укладала контракт на постачання цього обладнання із ТОВ «Медхолдінг». Тоді, у квітні 2020 року, замовляли два концентратори моделі BR-20 (до 20 л кисню за хвилину).

За словами головного бухгалтера Романа Колещука, компанія не могла поставити концентратори саме такої моделі, а тому попередній договір розірвали 23 липня. Фірма не отримувала передоплати, а згодом із «Медхолдінгом» тепер підписали новий договір, замовивши три концентратори моделі BR-10 із потужністю 10 л/хв, який може забезпечувати киснем 5-7 пацієнтів одночасно.

Кисневий концентратор BR-10, фото: casada.ua

За контрактом їх вартість становить 136 тис. грн за одиницю. У онлайн-магазинах їх продають за переважно за ціною 145 тис. грн за штуку.

Також Роман Колещук повідомив, що у компанії уже є в наявності обладнання, отож його поставку у лікарню очікують протягом тижня: «Це шведські концентратори хорошого виробника, я знаю, що у інших закладах Ужгорода є таке обладнання і ним задоволені».

Також у лікарні зазначили, що раніше отримували кисневі концентратори, які закуповували централізовано, і п’ять із них відправили на повернення за гарантією, оскільки прилади не могли впоратись із навантаженням.

ТОВ «Медхолдінг» зареєстровано у Києві, а його власницею є Наталія Шевцова. З початку 2020 року фірма отримала понад 250 держзамовлень на 228 млн грн, а також є одним із найбільших постачальників медичного обладнання у Закарпатській області за спеціальною процедурою звітування для боротьби з COVID-19.