Калуська лікарня придбала ще один апарат штучної вентиляції легенів

27 Липня 2020

Калуська центральна районна лікарня 24 липня  уклала угоду на придбання апарату штучної вентиляції легенів загального призначення для інтенсивної терапії HAMILTON-C3 за 1,14 млн грн з приватним підприємством «Медлогістик». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Це буде вже другий апарат ШВЛ, який лікарня замовила з часу оголошення пандемії коронавірусної інфекції. Раніше, лікарня замовила за спеціальною процедурою звітування апарат ЮВЕНТ-А з візком, капнографом, зволожувачем дихальної суміші та компресором за 649,3 тис. грн. Обидва апарати вже є в лікарні.

Загалом, як розповів «Нашим грошам. Львів» перший заступник генерального директора лікарні Валерій Паляниця, в лікарні є 19 апаратів ШВЛ. Найближчим часом планують закупити ще один. При цьому станом на 24 липня в лікарні перебувало 50 хворих та людей з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Приватне підприємство «Медлогістик» зареєстроване в Чернівцях у 2007 році. Його власником є Володимир Решетов. З початку року підприємство отримало замовлень на 3,4 млн грн, з них 1,3 млн грн – угоди укладені за спеціальною процедурою звітування COVID-19. (без урахування даної закупівлі).