Лабораторний центр в Івано-Франківську придбав станцію для тестування на короновірусну інфекцію за 1,25 млн грн

22 Липня 2020

Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ уклав угоду на придбання автоматичної  станції для виділення нуклеїнових кислот AutoPure 96 з ТОВ «Лайтджин» за 1,25 млн грн.  Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, постачальник має відвантажити товар для лабораторного центру через три дні після підписання угоди, тобто 23 липня. Центр отримає автоматичну систему виділення ДНК та РНК із різного біологічного матеріалу, наприклад кров, клітини тощо. Після цього вибрані зразки можна аналізувати, зокрема, на наявність коронавірусу.

Таке саме обладнання днями придбав також Закарпатський обласний діагностичний центр, який купив дві станції за 1,24 млн грн. Натомість в Івано-Франківській області це перша така угода з початку оголошення пандемії коронавірусної інфекції. Раніше області купували комплекти обладнання для проведення досліджень методом ІФА ImmunoChem-2100.

Лабораторний центр МОЗ також 10 липня придбав 1234 наборів реагентів для екстракції загальної РНК із зразків клітин та тканин на загальну суму 4,63 млн грн.

Основним бенефіціарним власником ТОВ «Лайтджин» є громадянин Латвії Михайло Кочнєв через АТ «Лайфорт Холдінг». По 15% компанії належать киянам Інні Близнюк та Ігореві Михайленку. З початку пандемії компанія уклала 30 угод за спеціальною процедурою звітування на загальну суму 4,3 млн грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження