Івано-Франківські інфекціоністи отримають ще два апарати штучної вентиляції легень

Уривок
01 Липня 2020

Коломийська інфекційна лікарня у Івано-Франківській області 30 червня замовила два апарати штучної вентиляції легень Ювент-А за 1,2 млн грн. Їх використовуватимуть для підтримки дихальної системи тяжкохворих на коронавірус пацієнтів. Товар поставить ТОВ «Укрмедресурс» до середини серпня цього року.

Згідно з угодою, медики придбають один апарат штучної вентиляції легень за 635 тис. грн та інший – за 565 тис. грн. У обидва комплекти входить базовий модуль (сенсорний дисплей, дихальний контур, шланги для підключення кисню та стисненого повітря, датчики), пересувна стійка, медичний компресор та зволожувач дихальної суміші. До першої, дорожчої моделі, входить також капнографічний модуль – інструмент, який дозволяє відстежувати виведення вуглекислого газу з організму.

Апарат штучної вентиляції легень Ювент-А (фото: foramed.com.ua)

Постачальник цих апаратів «Укрмедресурс» заснована німецькою компанію «Сканмед медікал еквіпмент енд сеппорт», а бенефіціаром є львів’янин Степан Батицький. Протягом 2019-2020 років підприємство отримало замовлень на 27,5 млн грн та  належить до п’ятірки найбільших постачальників апаратів штучної вентиляції легень у Львівській області.

Загалом протягом карантину в Івано-Франківській області апарати штучної вентиляції легень (далі – апарат ШВЛ) замовили ще дев’ять установ. Верховинський центр первинної медико-санітарної допомоги ще в кінці березня замовив портативний апарат ШВЛ для служби швидкої медичної допомоги за 102,6 тис. грн. Апарат штучної вентиляції легень SynoVent E5 з компресором за 460 тис. грн придбало АТ «Прикарпаттяобленерго». Пристрій передали для Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні.Окрім того, по одному апарату ШВЛ Ювент-Т замовили Івано-Франківський національний медичний університет за 606 тис. грн та Болехівська центральна міська лікарня за 581 тис. грн. Модель Т7 замовили Яремчанська центральна міська лікарня за 456 тис. грн та Косівська центральна районна лікарня за 426 тис. грн.

Апарати штучної вентиляції легень Ювент-А придбають також Долинська багатопрофільна лікарня та Калуська центральна районна лікарня за 649 тис. грн, а також Вигодська міська багатопрофільна лікарня за 623 тис. грн.

Нагадаємо, станом на 30 червня Івано-Франківська область входить до десяти регіонів з найбільшою захворюваністю на коронавірус – тут підтверджено 2 395 заражень. При цьому станом на 30 червня у медичних закладах області зайняті 264 місць з підготовлених 1 246 ліжок.

 

Матеріал підготовлено за підтримки МФ Відродження