Чернівецькі підприємці постачають лікарням своєї області обладнання для знезараження приміщень за завищеною ціною

17 Червня 2020

Чотири медичні заклади Чернівецької області протягом квітня-червня замовили пересувні бактерицидні опромінювачі ОБПе-225М на загальну суму 55 тис. грн. Що виявилось суттєво дорожче, аніж це товар купують в інших областях. Такі моделі призначені для знезараження повітря та поверхонь у великих та середніх приміщеннях.

Найдорожче бактерицидні опромінювачі продавав підприємець Андрій Репа. Три таких пристрої на початку квітня замовила у нього Сокирянська районна лікарня по 8,4 тис. грн за штуку.

Бактерицидний опромінювач ОБПе-225м

Дешевше ці бактерицидні опромінювачі пропонував медичним закладам підприємець Микола Каручеру – по 7,5 тис. грн. Один такий опромінювач купив центр первинної медико-санітарної допомоги Глибоцької громади, ще один замовив Глибоцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги, та ще два замовила Чернівецька обласна клінічна лікарня.

При цьому в інших областях таку модель бактерицидних опромінювачів купували дешевше, в основному від 4,7 до 6 тис. грн.

Наприклад, Верхнянський центр первинної медико-санітарної допомоги у Івано-Франківській області замовив такий опромінювач в середині травня по 5,2 тис. грн за штуку, а Чернігівська міська лікарня №2 придбала їх на початку червня по 4,7 тис. грн за одиницю. За такою ж ціною їх також замовила Андрушівська центральна районна лікарня у Житомирській області. Водночас Згурівська районна державна адміністрація у Київській області замовила їх по 5,7 тис. грн, а військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харківській області – по 6,2 тис. грн.

Цікаво, що і в Чернівецькій області інші підприємці також пропонували це обладнання дешевше. Наприклад, у підприємиці Оксани Бабущак їх замовила чернівецька міська поліклініка №2 за 6 тис. грн за одиницю в середині травня, Загальну сума замовлення лікарні склала 47,9 тис. грн. За майже таку саму ціну Бабущак продала опромінювачі Заставнівській центральній районній лікарні.

Вищезгадані підприємці Микола Каручеру та Андрій Репа зареєстровані у Чернівецькій області. Останній не вперше продає медичні товари дорожче, аніж інші постачальники. У квітні чернівецька міська поліклініка №1 та чернівецький центр первинної медико-санітарної допомоги «Садгора» замовили у нього респіратори Бук-3 третього класу захисту без клапана по 130 грн за штуку. При цьому і в Чернівецькій області, і в інших регіонах їхня ціна коливалася від 80 до 100 гривень.