Смалійчук став власником 50% футбольного клубу «Карпати» замість Димінського

27 Травня 2020

Петро Димінський. Фото: УНІАН

Одним із кінцевих бенефіціарних власників ТОВ «Клуб професійного футболу «Карпати» став Олег Смалійчук. Першим про зміну власності повідомив Роман Бебех.

Згідно з даними держреєстру, засновниками клубу в рівних долях є кіпрська компанія «Крисал Холдінгс Лтд» та «Менділ Лімітед» із Віргінських островів.

Олег Смалійчук вказаний бенефіціаром останньої компанії. До нього бенефіціаром значився Хрістакіс Ніколау з Кіпру, хоча за ним стояв відомий львівський бізнесмен Петро Димінський.  Саме «Менділ Лімітед» тривалий час було засновником медіа-холдингу Петра Димінського ZIK, який тепер належать Тарасу Козаку.

«Менділ Лімітед» також вийшло з числа засновників ТОВ «Народна команда «Футбольний клуб «Карпати» – тепер єдиним засновником є Євген Пакош.

Сам Петро Димінський після смертельної ДТП у селі Ямельня на Львівщині перебуває за кордоном, переховуючись від слідства.

40-річний Олег Смалійчук вже працював у «Карпатах» віцепрезидентом з листопада 2017 по травень 2019 року. Нині він є керівником та засновником ТОВ «Футуро спорт менеджмент». Підписантом фірми є Юрій Миронович Маркевич.