Лікарня в Заліщиках переплатила 25% за захисні костюми для медиків

05 Травня 2020

Виробництво костюмів. Фото ТМ «Славна»

Заліщицька центральна районна лікарня (Тернопільська область) заплатила за захисні костюми для медиків по 380 грн, хоча інші лікарні купують їх за 240-290 грн.

За даними електронного порталу закупівель Prozorro, ще 30 квітня лікарня уклала угоду з ПМП «Медтехніка» про придбання 60 комплектів «одягу протиепідемічного (для біозахисту) №19 не стерильний» на загальну суму 22,8 тис. грн. Вартість одного комплекту, згідно з угодою, становить 380 грн.

У нестерильний комплект №19 входить: шолом медичний захисний комбінований -1 шт., маска медична тришарова на резинках – 2 шт., халат медичний (захисний) комбінований на зав’язках (тип А) – 1 шт., сорочка медична з довгим рукавом  – 1 шт., брюки медичнi  – 1 шт., фартух медичний – 1 шт., нарукавники – 1 пара, рукавички хірургічні – l пара (латекс), бахіли медичні високі на зав’язках – 1 пара, рушничок 70 см х 40см – l шт.

 

В інших українських лікарнях такі костюми купують дешевше на 90-140 грн. До прикладу, в Полтавській області «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Горішні Плавні» та «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги» купили ідентичні костюми за 244 грн. У Дніпропетровській області 16 квітня такі самі костюми придбали за 299 грн, а  в Сумській області за 295 грн для «Охтирської центральної районної лікарні» та для головного управління Держпродспоживслужби.

В Житомирській області костюми купили по 291 грн, зокрема, Територіальний центр соціального обслуговування Новоград-Волинського району. По 300 грн купили такі самі костюми в Києві «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України» 27 квітня. А от «Київський міський клінічний онкологічний центр» придбав костюми №19 безпосередньо у виробника ТОВ «Фірма «Технокомплекс» за 282 грн 22 квітня.

Засновницею підприємства «Медтехніка», яке продало костюми лікарні в Заліщиках, є мешканка міста Кам’янець-Подільський Тетяна Гуменюк. Їй також належить фірма зі схожою назвою ПП «Медтехніка-М», основний вид економічної діяльності якої «ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування». З початку року «Медтехніка» отримала державних замовлень на 444,49 тис. грн.