У Європі маркети знижують ціни через епідемію

Ця фотографія з акційними лимонами стала вірусною. Понад 2 тисячі лайків та 24 тисячі поширень.
02 Квітня 2020
02 Квітня 2020

30 березня ця фотографія з акційними лимонами стала вірусною. Понад 2 тисячі лайків та 24 тисячі поширень. У публікації стверджується, що супермаркети в Європі “скидують ціни” через епідемію. Але, і знову й знову, це маніпуляція, якщо не сказати брехня.

Якщо вірити відмітці автора, фотографія зроблена в одному з продуктових магазинів Гамбурга. І нібито ціна лимонів через епідемію впала з 1,29 євро до 0,79 євро.

Почнемо з того, що ціна вказана за півкілограма. Тобто, звичайна ціна на ті лимони майже 2,6 євро за кіло, що в перерахунку на гривні становить майже 78 грн. За приблизно такою ж ціною лимони можна купити і Україні. Наприклад, в Metro вони коштують 79,9 грн. https://bit.ly/3bN9WX8, а в Ашані можна купити і по 64,5 грн. https://bit.ly/2wNFcX8 Акційні лимони з фото коштують приблизно 48 грн за кілограм. Тиждень тому в АТБ можна було купити також по 49. https://bit.ly/2JzhC2Q

На фотографії поруч з лимоном – ананас за 1 євро. Так в і Сільпо зараз ананас можна купити за 30 гривень. https://bit.ly/3aDnofP

Однак, це ніяк, ну ніяк не пов’язано із епідемією коронавірусу. Більшість великих супермаркетів Німеччини, як і в Україні, оголошують акції на певні групи товарів. Якщо поглянути на фото пильніше, можна помітити напис рекламної акції.

“Це звичайна акція, яка з коронавірусом нічого спільного не має. Щотижня супермаркет (будь-який) дає знижку на певні товари. Навіть на тому фото на ціннику написано “із нашої реклами”, – розповіла нам мешканка Німеччини.

Ми переглянули ціни у рекламних проспектах кількох маркетів Німеччини. Зазвичай ціна за лимони становить 1-1,2 євро за півкілограма плюс ми побачили рекламні брошури, де пропонували цей товар по акції за такою ж ціною як на фото – 0,79 євро/0,5 кг. https://bit.ly/3bHwJDw “Біо” лимони продають за майже 2 євро/0,5 кг.