ВИПРАВЛЕНО: 8-ма міська клінічна лікарня замовила маски у підприємця, який раніше махлював на торгах

25 Березня 2020

Як повідомив головний лікар Василь Обаранець, закуплені лікарнею маски є марлеві (6-ти шарові), багаторазового використання, а не одноразові. А тому їх ціна значно відрізняється від  одноразових. 

Раніше у новині було зазначено, що купили одноразові маски. Ми просимо вибачення в лікарні та читачів за цю помилку.

«8-ма міська клінічна лікарня міста Львова» підписала договір із приватним підприємцем Миколою Паламарем на придбання медичних масок на загальну суму 100 тисяч гривень. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За договором, який уклали ще 18 березня, придбають 4 тисячі медичних марлевих масок, відтак вартість однієї становитиме 25 грн.

Нагадаємо, що уряд спростив порядок закупівель товарів спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу в Україні, до яких належать і медичні маски, а тому договір уклали без конкурсу.

Прокуратура Львівської області 25 березня замовила багатошарові марлеві маски по 14 грн. У Волинській області марлеві маски замовляли 18 березня по 13,5 грн за одну, а у Сумській 25 березня – по 28 грн, у Хмельницькій 25 березня – по 25 грн, у Чернівецькій 20 березня – по 9 грн. Ніде не вказано кількість шарів марлі.

«Наші гроші. Львів»  раніше аналізували закупівлі одноразових медичних масок у Львівській області укладених протягом 3-13 березня.  Виявилось, що їх замовляли із різницею в ціні у понад 2000% – від 0,7 грн до 16,5 грн за одиницю.

Микола Паламар зареєстрований підприємцем у Львові. З початку 2019 року уклав 21 контракт на 450 тис. грн. У 2014 році Антимонопольний комітет оштрафував Паламара за спотворення торгів. Підприємець разом із ТОВ «Медична фірма Авіцена» імітували конкуренцію на закупівлі медтоварів від Львівської обласної клінічної лікарні.