Аудитори зобов’язали львівських комунальників розірвати угоду з колишнім помічником депутата міськради Кужелюка

26 Лютого 2020

Західний офіс держаудитслужби України зобов’язав ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» розірвати договір з ТОВ «Економбуд-ЛВ» на ремонт будівлі на вул. Крип’якевича, 2 у Винниках на суму 2,3 млн грн. Дана угода була укладена у грудні 2019 року.

Вперше порушення в тендері виявили фахівці з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень». Вони зазначили, що фірма «Економбуд-ЛВ» не подала частини потрібних документів: довідки-підтвердження до банківської гарантії та всіх документів про підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт. Також на підтвердження кваліфікації компанія подала недійсний оригінал посвідчення атестації директора.

Західний офіс держаудитслужби підтвердив виявлені порушення та зобов’язав замовника розірвати з підрядником договір. Про результати «Агенція ресурсів Львівської міської ради» повинна повідомити протягом п’яти робочих днів.

Компанія «Економбуд-ЛВ» зареєстрована 2010 року у Львові. Засновником та водночас директором фірми є львів’янин Василь Лега. Ще три роки тому він володів компанією «Галицькі вітражі» спільно із колишнім директором корпорації «КРТ» Ярослава та Богдана Дубневичів Юрієм Пастерником. Окрім того, Лега був помічником депутата міської ради Юрія Кужелюка.

Це не перше замовлення, яке фірма «Економбуд-ЛВ» отримала від «Агенції ресурсів Львівської міської ради». Також в грудні 2019 року вона підписала договір на 2,3 млн грн на ремонт даху на вул. Галицькій, 12 у Винниках.

Загалом протягом 2019 року фірма отримала замовлень на 54 млн грн. Серед підрядів – реконструкція частини медіатеки на проспекті Червоної Калини, 58 за 16,2 млн грн. Нагадаємо, що оновлення цього приміщення спочатку коштувало 7 млн грн, однак потім зросло через збільшення вартості будівельних робіт.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії