Бродівчани з однією машиною позмагалися за 1,2 млн грн на тендері із прибирання міста

21 Лютого 2020

Hako Citymaster 2000 (фото надіслане Іваном Макаром)

Компанія «Моноліт буд констракт» та підприємець Іван Макар конкурували на тендері на прибирання доріг у Бродах за 1,2 млн грн, причому обидва учасники безкоштовно орендують спільну машину в однією людини – Миколи Кочубая, який раніше був власником «Моноліт буд констракту». Про це свідчать тендерні документи учасників, подані на різних торгах.

Договір із приватним підприємцем Іваном Макаром виконком Бродівської міськради підписав 19 лютого. Згідно з технічним завданням, переможець торгів до кінця 2020 року прибиратиме 34 вулиці міста загальною площею понад 410 тис. квадратних метрів. Частота прибирання залежатиме від погодних умов, однак не рідше ніж вісім разів на місяць.

Протягом аукціону учасники не знижували своїх пропозицій. Відтак договір про прибирання підписали з Іваном Макаром, оскільки його ціна була на 5 тис. грн дешевшою. Учасники зустрічаються на торгах вже втретє, і кожного разу перемагає Іван Макар.

У документах Макара зазначено, що Микола Кочубай безкоштовно «позичив» йому прибиральну машину моделі Hako citymaster. На іншому тендері конкурент Івана Макара – ТОВ «Моноліт буд констракт», також вказує, що орендує цей ж автомобіль із аналогічними номерними знаками у Миколи Кочубая.

Варто зазначити, що Микола Кочубай протягом 2017-2018 роках був співвласником «Моноліт буд констракт». Також цій фірмі безкоштовно позичив техніку Василь Белей – син міського голови Бродів Анатолія Белея, який також є головою тендерного комітету бродівського виконкому.

Приватний підприємець Іван Макар зареєстрований у Бродах, і з початку 2019 року отримав три замовлення на 1,05 млн грн, усі з яких – від виконавчого комітету Бродівської міської ради.