Фірма екс-заступника міського голови Борислава завдяки сусідам отримала 3-мільйонний підряд на ремонт водогону

01 Жовтня 2019

Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації за результатами відкритих торгів замовив у ТОВ «Львівська теплоенергетична компанія» реконструкцію водопроводу у Бориславі вартістю 3,26 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Реконструкцію водогону здійснюватимуть на двох вулицях міста, В. Великого та 600-річчя м. Борислава. Ремонт планують завершити в кінці 2020 року. Договірною ціною передбачено, що підрядник отримає понад 277 тис. грн на зарплати, а його прибуток складе майже 70,5 тис. грн.

Єдиним конкурентом переможця виступила зареєстрована в Івано-Франківську фірма – «ТЛА Івано-Франківськ», яка запропонувала виконати роботи дорожче на 14 тис. грн і не торгувалась.

Франківчани займаються ремонтом автомобілів, продають оливи та запчастини. Вони ніколи не отримували замовлень на ремонт водогонів. Крім того, «ТЛА Івано-Франківськ» фактично не завантажило потрібних документів, а лише статут з однією довідкою, витяги з ЄДР та з реєстру платників ПДВ, що свідчать про відсутність намірів отримати замовлення.

«ТЛА Івано-Франківськ» та «Львівська теплоенергетична компанія» конкурували ще на чотирьох торгах, і у всіх випадках франківчани не подавали необхідний пакет документів. Наприклад, на торгах від відділу освіти Дрогобицької районної державної адміністрації вартістю 21 млн грн.

У довідках на інших торгах «ТЛА Івано-Франківськ» вказує ще одну адресу у Львові, на вулиці Зеленій, 147, де фірма орендує склад. Переможець торгів ТОВ «Львівська теплоенергетична компанія» зареєстрована поруч, на вулиці Зеленій, 149.

Першими засновниками ТОВ «Львівська теплоенергетична компанія» були Ігор Цейтлін, начальник департаменту ЖКГ Львівської ОДА до серпня 2013 року, та Богдан Гагалюк, депутат Львівської облради. Нині власниками є Наталя Іськів (35%), Галина Бойко (40%), Андрій Ногас (10%) та Богдан Монастирський (20%), який працював заступником міського голови Бориславської міськради.