Поліція почала розслідування за фактами публікації «Наші гроші. Львів» про дорогі меблі для шкіл

02 Вересня 2019

Нацполіція почала перевірку півмільйонної закупівлі шкільних меблів у Розвадівській громаді на Львівщині. Про це йдеться у відповіді поліції юристам проекту «Тисни» (Bihus.info).

Як з’ясували «Наші гроші. Львів» , тендер розіграли пов’язані учасники, а ціна закупки виявилась значно вище ринкової. Переможцем стало приватне підприємство «Дизайн-МК», загальна сума контракту з ним становить 449 тис. грн. Вартість комплекту з одномісної парти та стільця у цього виконавця становить 2100  грн, і це найвища ціна у Львівській області. Після аналізу цін на шкільні меблі по області з’ясувалось, що середня вартість комплекту становила – 1212 грн.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», економія та ефективність мають бути пріоритетом у відкритих торгах.

На тендері єдиним конкурентом переможців був підприємець Назар Чимрук, однак тендерний комітет його пропозицію відхилив. Конкуренти подали однаково оформлені документи, хоча замовник вимагав їх у довільній формі, а також зазначений однаковий неправильний адресат у листі-згоді на обробку персональних даних.

Юристи Bihus.Info звернулися із заявою до Миколаївського відділення поліції Пустомитівського відділу поліції, і в поліції  розпочали розслідування за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 191 ККУ (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Відповідальність за це правопорушення передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.