Харківські підприємці з однаковими помилками «розпиляли» більше мільйона на запчастинах для «Львівелектротрансу»

16 Липня 2019

Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» 12 липня підписало три договори на закупівлю запчастин з підприємцями Олексієм Касьяновим та Артемом Сидоренком на 1,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Закупівля відбулася за п’ятьма лотами. В усіх лотах брали участь підприємці Касьянов та Сидоренко, в трьох з яких вони були єдиними конкурентами. Артем Сидоренко переміг у трьох лотах на 788 тис. грн, а Олексій Касьянов – в одному лоті на 640 тис. грн.

Під час аукціонів з іншими учасниками підприємці знижували свої ціни, а протягом аукціонів одне з одним їхні пропозиції не змінювалися.

Конкуренти Олексій Касьянов та Артем Сидоренко подали документи з однаковими помилками та дефектами друку чи сканування. Наприклад, у відомостях про учасників обидва підприємці зазначили слово «e-meil» замість правильного «e-mail». Також у довідці про підписання договору конкуренти використали слово «правомочен» замість правильного «уповноважений». Крім того, підприємці подали практично однаково довідку про відсутність статуту.

Учасники зустрічаються на торгах вперше.

Підприємці Касьянов та Сидоренко зареєстровані 2006 року в Харкові. Протягом 2018-2019 років Олексій Касьянов отримав замовлень на 8 млн грн, а Артем Сидоренко – на 898 тис. грн, враховуючи поточні договори.

Згідно з угодами, підприємці поставлять понад тисячу запчастин для «Львівелектротрансу». Найдорожче замовникові обійдуться плити торсіонної опори – по 5,8 тис. грн за одиницю.