Тернопільський АМКУ «забанив» на три роки фірму та приватного підприємця, які розіграли тендер на терміналах для оплати атракціонів

12 Липня 2019

Адміністративна колегія тервідділення Антимонопольного комітету у Тернопільській області оштрафувала ТОВ «Сімпл пей» і приватного підприємця Наталію Лорер за спотворення результатів торгів на загальну суму 132 тис. грн. Йдеться про тендер на закупівлю та встановлення автоматичної системи оплати атракціонів. Відповідне рішення 10 липня опублікували на сайті АМКУ.

Про змову цих учасників «Наші гроші. Львів» написали ще у липні 2018 року. У статті зазначили, що засновниками  ТОВ «Сімпл пей» є Леонід Гаєвський та Андрій Риндя. А Наталія Лорер спільно із Олексієм Гаєвським володіє ТОВ «Компанія «Спецгруп», в якій директором з 2012 року працює Леонід Гаєвський.

Також «Сімпл пей» зазначала, що фірма є розробником сервісу онлайн-платежів «My Pay». Компанія «Сімпл пей» входить у холдинг ТОВ «Компанія «Спецгруп». До того ж, «Компанія Спецгруп» та «Сімпл пей» розташовані за однією адресою – вул. В. Стуса, 2Д.

Після публікації юристи Bihus.info (проект «Тисни») скерували звернення, й Тернопільське тервідділення АМКУ підвердило виявлені факти, а також встановило, що обидва учасники завантажували документи з однієї IP-адреси та мали спільний номер телефону. За результатами рішення, учасників оштрафували: ТОВ «Сімпл пей» – на 68 тис. грн, а Наталію Лорер – на 64 тис. грн. Тепер вони не можуть брати участь у відкритих торгах впродовж трьох наступних років.

ТОВ «Сімпл пей» і Наталія Лорер зареєстровані в Одесі. Це перший і єдиний випадок, коли учасники зустрілися на торгах.