Управління охорони історичного середовища віддало підряд улюбленій фірмі, якій раніше допомагало готувати документи на свої ж торги

19 Червня 2019

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради 13 червня підписало договір з ПП «Володар-Маркет» на додаткові роботи з ремонту і реставрації будинку на площі Адама Міцкевича, 6/7 за 4,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підрядник відремонтує та оновить дах і купол будинку-пам’ятки архітектури до кінця 2020 року. При цьому фірма отримає 114 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,9 млн грн.

Перший договір на оновлення будинку на площі Міцкевича, 6/7 управління охорони історичного середовища підписало з фірмою «Володар-Маркет» у 2017 році. Тоді роботи коштували 3,05 млн грн. Угоду продовжили до червня 2019 року. Згідно з даними Є-Дата, жодних коштів підрядникові не перерахували.

На поточних торгах підприємство «Володар-Маркет» змагалося з ТОВ «Арка-Пік». Під час аукціону учасники знизили свої ціни на 64-57 тис. грн. Дешевшу пропозицію запропонувала компанія «Арка-Пік», однак її відхилили через невідповідність тендерній документації.

Нагадаємо, в травні цього року «Наші гроші. Львів» виявили, що фірма «Володар-Маркет» та ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанс» готували документи для участі в закупівлях управління охорони історичного середовища на обладнанні самого управління. Про це свідчили однакові плями на документах компаній та замовника на торгах з ремонту та реставрації будинку на проспекті Тараса Шевченка, 23 та храму Святої Трійці на вул. Тершаковців.

Так управління охорони історичного середовища порушило Закон України «Про публічні закупівлі». Адже фірми «Володар-Маркет» та «Ренесанс» фактично розкрили свої документи замовникові перед проведенням тендеру, хоча управління не повинне бачити їх до закінчення торгів.

Після публікації нашої статті «Онищенко поспішає на допомогу!» управління охорони історичного середовища розірвало договір з підприємством «Володар-Маркет». А також видало наказ про заборону використання техніки управління сторонніми особами. Тепер компанія «Володар-Маркет» та управління охорони історичного середовища не мають однакових плям на документах.

Підприємство «Володар-Маркет» − основний підрядник управління охорони історичного середовища. З 2017 року фірма отримала замовлень на 29 млн грн. Наприклад, в 2017 році «Володар-Маркет» отримало 9-мільйонне замовлення на ремонт і реставрацію костелу Домініканців з келіями на площі Музейній, 3. Роботи досі не завершили, договір з компанією продовжили до серпня 2019 року.