Академія сухопутних військ віддасть понад 150 млн грн фірмі з «чорного списку» АМКУ

11 Червня 2019

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 6 червня уклала три угоди з ТОВ «ХоСаРо» на загальну суму 152,82 млн грн на реконструкцію під навчально-тренувальний комплекс низки будівель на території військового містечку №81 у місті Червоноград. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель  Prozorro.

Згідно з угодами, переможець торгів реконструює колишні приміщення дитячого садочка, спального корпусу, майстерень та пральні під військовий навчально-тренувальний комплекс. Всі роботи планують завершити до кінця 2020 року. На зарплати за всіма трьома угодами фірма витратить 2,71 млн грн, а прибуток складе 595,71 тис. грн.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів»,  підприємство «ХоСаРо» у березні поточного року було внесено у так званий «чорний список» АМКУ. Фірмі заборонили брати участь у торгах на найближчі три роки через порушення законодавства – антиконкурентні дії на торгах.

Однак вже у квітні «ХоСаРо» звернулося до суду з позовною заявою щодо визнання цього рішення недійсним. Ще до розгляду справи по суті представники позивача попросили суд про «вжиття заходів забезпечення позову» – зупинення дії рішення АМКУ. Компанія мотивувала це тим, що «неможливість брати участь в закупівлях, організованих державою як найбільшим замовником в Україні, призведе до втрат в господарській діяльності». В результаті суд задовольнив це прохання і 11 квітня зупинив дію рішення АМКУ. Комітету не вдалося оскаржити ці ухвали суду через несплату судового збору по 1921 грн. При цьому на сайті АМКУ компанія продовжує значитися у «чорному списку» без жодних поміток про те, що рішення є призупиненим.

Нагадаємо, 31 травня фірма «ХоСаРо» також уклала угоду на реконструкцію приміщень Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центу за майже 19 млн грн.

ТОВ «ХоСаРо» належить Володимирові Хомі (90%) та Володимиру Мазуру (10%). З початку 2018 року фірма отримала 11 державних підрядів на загальну суму 378,4 млн грн. За цей період з Академією сухопутних військ підприємство співпрацює вперше.