Фірма екс-мера Хотина, яка фігурує у справі про привласнення коштів під час реставрації фортеці, знову реставруватиме її за майже 2 млн грн

29 Травня 2019

Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» за результатами відкритих торгів підписав договір з МКП «Ремгазбудмонтаж» на невідкладні консерваційні роботи на загальну суму 1,76 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з технічним завданням, переможець тендеру проведе консерваційні роботи двох веж замку, брами, казарми та замкової церкви. Згідно з договірною ціною, витрати компанії на заробітні плати працівникам становитимуть 229 тис. грн (тобто 13% від суми договору), а прибуток – 37 тис. грн (2% відповідно).

Окрім переможця, участь у торгах взяла ще лише одна фірма – ТОВ «Результат-99» із остаточною пропозицією на 35 тис. грн дорожчою.

Мале колективне підприємство «Ремгазбудмонтаж» зареєстроване у Хотині, а його власниками є Марія Скрипник та Геннадій Варгуляк. Останній впродовж 2010-2014 року був міським головою Хотина. Марія Скрипник та Геннадій Варгуляк зареєстровані за однією адресою в Хотині.

Це підприємство раніше вже працювало над реставрацією Хотинської фортеці – протягом 2013-2015 року. А у 2017 році, правоохоронці виявили, що «Ремгазбудмонтаж» працівники фірми внесли завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт та привласнили понад 500 тис. грн. Слідство у цій справі триває досі, у всякому випадку, в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня інформація про завершення справи.

Проте, як повідомляли «НГ.Львів», це не завадило фірмі отримати підряд на ремонт Хотинського відділ поліції, який відкрив проти компанії кримінальне провадження.

Також компанія фігурує у ще одному провадженні пов’язаному з привласненням майна, але вже у Вінниці. Тут ще у 2012-2014 роках фірма виступала субпідрядником під час ремонту Вінницького адміністративного апеляційного суду та надала документи про придбання товарів на 1,4 млн грн у фіктивної фірми. На якій стадій перебуває розслідування зараз невідомо, остання ухвала за цією справою була у грудні 2014 року. Це також не завадило МКП «Рембудгазмонтаж» отримати ще 3 замовлення від того ж Вінницького апеляційного суду у 2016-2018 роках на загальну суму 26,5 млн грн. При чому, в усіх випадках фірма отримувала замовлення без конкуренції – за переговорною процедурою.

З початку 2018 року МКП «Рембудгазмонтаж» підписало 19 контрактів на 27,5 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії