АМКУ «забанив» улюбленого постачальника «Львівгазвидобування»

Адміністративна колегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала ПП «БКФ Осанна» та приватного підприємця Олега Дмитраха за антиконкурентні дії під час закупівлі «Львівгазвидобуванням» сипучих матеріалів на понад 500 тис. грн. Про це стало відомо з рішення від 23 квітня цього року.

Рік тому «Наші гроші. Львів» повідомляли, що Олег Дмитрах тричі імітував конкуренцію з власною фірмою ПП «БКФ Осанна» на торгах для філій «Укргазвидобування». У харківській філії пропозиції відхилили, виявивши пов’язаність учасників, а от у львівській філії порушень не знайшли і підписали угоду на 507 тис. грн.

Юристи «Bihus.info» (Тисни) поскаржилися на змовників в АМКУ. Колегія виявила, що фірмові бланки учасників мають однакове оформлення та послідовність викладення інформації, в документах є однакові помилки. Так само в учасників однакові адреси та контактні телефони, вони подали документи з однієї IP-адреси.

Додатково учасники мали одного бухгалтера Наталію Гірчак, між ними існували сталі господарські відносини. Наприклад, у 2017 році Дмитрах видав «Осанна» безвідсоткової фінансової позики на понад 1,5 млн грн.

Олега Дмитраха та його фірму оштрафували загалом на 94 тис. грн. Протягом трьох наступних років вони не зможуть брати участь у відкритих торгах.

З початку 2018 року Олег Дмитрах підписав 45 договорів на 68,5 млн грн. Основним його замовником є «Львівгазвидобування». Натомість його фірма «Осанна» підписала лише 5 договорів на 8,5 млн грн.