Зареєстровані за однією адресою підприємниці позмагалися за 400 тис. грн на навчальне обладнання для школярів

08 Травня 2019

Недобоївська сільська рада, що в Чернівецькій області, 6 травня підписала договір з підприємницею Світланою Гапонюк на закупівлю обладнання для кабінетів хімії та біології за 398 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах єдиною конкуренткою 23-річної Світлани Гапонюк була 57-річна підприємниця Віра Данилко. Під час аукціону учасниці не знижували своїх пропозицій. Водночас підприємниця Данилко не подала на тендер усіх потрібних довідок.

Згідно з тендерними документами, конкурентки прописані за однією адресою. У телефонній розмові редакції «НГ. Львів» Віра Данилко зазначила, що Світлана Гапонюк «просто прописана» за цією адресою та не є її родичкою.

Віра Данилко веде підприємницьку діяльність з 2015 року, Світлана Гапонюк – з листопада 2018 року. Учасниці вперше зустрічаються на торгах.

Протягом 2018-2019 року Світлана Гапонюк отримала замовлень на 2,5 млн грн, а Віра Данилко – на 4,1 млн грн.

Згідно з поточним договором, підприємниця Гапонюк поставить замовникові один комплект приладдя, обладнання та меблів для кабінетів хімії та біології за 398 тис. грн.

До комплекту входить сім навчальних колекцій, наприклад «Скло і вироби з нього» та «Пластмаси». Також п’ять навчальних моделей, серед яких моделі кристалічних граток «Алмаз» та «Графіт». Прилади загального призначення, як-от лабораторний набір для хімії. А також скелет людини, мікропрепарати та навчальні колекції для біології.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії