Закарпатська фірма позмагалась за поставку хліба для Хустської міськради з технічним учасником

23 Квітня 2019

Відділ освіти, молоді та спорту Хустської районної державної адміністрації 17 квітня підписав договір з ТОВ «СГ-Патріот» на закупівлю хліба за 497 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма «СГ-Патріот» поставить в школи Хустського району хліб першого гатунку по 18 грн/кг та булочки – по 5 грн/шт. Ціни на товар відповідають ринковим.

На торгах єдиним конкурентом переможця був підприємець Віталій Грачев. Він не завантажив на торги жодного документа. Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак ціна фірми «СГ-Патріот» була на 2,3 тис. грн дешевшою.

У телефонній розмові з редакцією «Наші гроші. Львів» Віталій Грачев зазначив, що працює в ТОВ «СГ-Патріот». Однак директор фірми Олександр Драгуський заперечив цю інформацію.

Підприємець Віталій Грачев та компанія «СГ-Патріот» зустрічаються на торгах вже вп’яте. І кожен раз Грачев не завантажив жодного документа, його пропозиція завжди була дорожчою. В трьох тендерах Грачев та підприємство «СГ-Патріот» конкурували між собою, в іншій закупівлі змагалися з підприємцем Іваном Шобеєм, ще в одній – з підприємцем Ігорем Данилашем.

Фірма «СГ-Патріот» зареєстрована 2008 року в с. Нижнє Селище Хустського району. Власниками компанії є Микола Сятиня, Михайло Сятиня та Станіслав Губаль, директором – Олександр Драгуський.

Віталій Грачев зареєстрований як підприємець з 2013 року в м. Ужгород. В травні 2018 року він подав оголошення на пошук працівника до пекарні «Варош хліб».

Протягом 2018-2019 років компанія «СГ-Патріот» отримала замовлень на 2,1 млн грн, а підприємець Грачев підписав прямих договорів на 685 тис. грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії