Фірма дружини екс-голови ЛОДА легалізує користування 2 га землі в Кам’янка-Бузькій

29 Березня 2019

Голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка своїм розпорядженням надав ТОВ «Індустріальний Бізнес-Парк» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,97 га на території Кам’янка-Бузької міської ради. Про це стало відомо з інформації на сайті ЛОДА.

Засновницею ТОВ «Індустріальний Бізнес-Парк» є Олена Саприка, дружина колишнього голови ЛОДА Юрія Турянського.  Фірма працює з 2014 року і володіє десятьма майновими комплексами у Львівській області, на території яких «надає послуги різнопрофільним компаніям-виробникам», йдеться насамперед про інфраструктуру доставки та перевезення, крім того, компанія торгує будівельними матеріалами.

Згідно з розпорядженням, за дозволом на відведення ділянки в місті Кам’янка-Бузька на вулиці Торговій, 2 для облаштування та обслуговування складу будівельних матеріалів підприємство звернулось 19 лютого 2019 року. Проте власником майна на цій території фірма є з 2013 року. Лише у березні 2018 року вийшло розпорядження голови Кам’янка-Бузької райдержадміністрації «Про затвердження детального плану території для облаштування та обслуговування складу будівельних матеріалів на території Кам’янка-Бузької міської ради за межами населеного пункту м. Кам’янка-Бузька вул. Торгова, 2», на підставі якого фірма звернулась за дозволом про відведення ділянки.

Раніше ТОВ «Індустріальний бізнес-парк» без правовстановлюючих документів протягом трьох років користувалось земельною ділянкою, де розташовувався і розташовується бізнес-парк у Жидачеві. Тут також фірмі на правах власності з 2013 року належали приміщення, але за оренду землі вона не платила. Жидачівська міська рада намагалась стягнути кошти через суд, йшлося про 269,45 тис. грн. Проте Львівський апеляційний адміністративний суд у січні 2018 року залишив в силі рішення суду першої інстанції, в якому Жидачіська міськрада не відстояла кошти за оренду.