На утримання п’яти доріг Львівської області витратять понад півмільярда гривень протягом року

25 Березня 2019

Служба автомобільних доріг у Львівській області (САД) 19 березня підписала п’ять договорів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг області загальною вартістю 590 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

За ці кошти фірми-підрядники протягом 2019 року повинні прибирати сміття на узбіччях, чистити трасу від бруду та снігу, доглядати за бар’єрними огородженнями і дорожніми знаками та здійснювати дрібний ремонт дорожнього покриття. Крім того, вони будуть прибирати автобусні зупинки, майданчики відпочинку та стоянки для автомобілів від сміття, скошувати траву, обрізувати чагарники і дерева.

Найбільше замовлень від САД отримало ДП «Львівський облавтодор». Підприємство доглядатиме дороги державного значення за 444 млн грн. До цього переліку ввійшло вісім доріг, зокрема північний обхід Львова, траси Львів-Шегині та Сколе-Славське.

За утримання доріг «Львівський облавтодор» отримає 17,8 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 17,9 млн грн.

Ще 81,7 млн грн отримало ТОВ «Дрог-Буд Україна» на утримання траси Тернопіль-Львів-Рава-Руська. Фірма отримає 2, 7 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 4,3 млн грн.

МПП «Нара» утримуватиме дорогу Рівне-Млинів-Берестечко-Буськ-Перемишляни та трасу Броди-Тернопіль та Броди-Червоноград. За це САД заплатить підприємству 64,1 млн грн. Компанія отримає 1,9 млн грн прибутку, на зарплати працівникам піде 3,9 млн грн.

Фірма «Дрог-Буд Україна» зареєстрована 2016 року у Львові. Найбільша частка фірми (75%) належить ТОВ «Дрог-Буд», що зареєстроване в Польщі. Іншими невеликими частками володіють фізичні особи, зокрема колишній заступник голови Львівської ОДА та Львівської обласної ради Валерій П’ятак. Кінцевими бенефіціарами компанії є мешканці Польщі Марія Кендзьор та Здзіслав Новак.

Підприємство «Нара» зареєстроване 1996 року в с. Гаї Бродівського району. Її власником є Самвел Аветісян, а керівником – Руберт Грігорян.

Протягом 2018-2019 років компанія «Дрог-Буд Україна» отримала замовлень на 97 млн грн, а підприємство «Нара» − на 413 млн грн, ДП «Львівський облавтодор» − на 977 млн грн, враховуючи поточні угоди.