Два мільйони на хліб для школярів отримала улюблена постачальниця, яка привела собі конкурента на тендер

20 Березня 2019

Управління освіти, молоді та спорту Мукачівської районної державної адміністрації 19 березня підписало договір з підприємницею Мартою Гуранич на поставку хліба за 1,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Замовили пшеничний хліб вищого гатунку та житній хліб по 19,67 грн/кг. Для порівняння, нещодавно лікарня в Ужгороді замовила житній хліб по 13,9 грн/кг, освітяни Міжгірської РДА пшеничний хліб – по 20 грн/кг, психо-неврологічний інтернат в Перечинському районі пшеничний хліб – по 11 грн/кг, житній – по 8 грн/кг.

На торгах єдиним конкурентом переможниці був підприємець Валерій Калашніков. Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак ціна Марти Гуранич була на 8 тис. грн дешевшою.

Обоє конкурентів подали документи з однаковими шапками та помилками, наприклад, довідку про відповідність продукції державним стандартам. Також довідки учасників мають ідентичні дефекти друку або сканування.

Учасники вдруге зустрічаються на торгах. Перший раз вони також конкурували в закупівлі на хліб від поточного замовника у 2018 році. Тоді перемогла підприємниця Марта Гуранич.

Марта Гуранич зареєстрована як підприємниця 2014 року в с. Верхня Визниця Мукачівського району. Протягом 2018-2019 років Гуранич отримала замовлень 1,4 млн грн, не враховуючи поточний договір. Ці угоди підприємниця уклала з поточним замовником.

Валерій Калашніков веде підприємницьку діяльність з 1995 року в м. Ужгород. Він також співволодіє ТОВ «Середнянська пекарня» та ТОВ «ФВК». Протягом 2018-2019 років Калашніков підписав договорів на 516 тис. грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії