Фірма екс-депутата зекономила 4,8 млн грн на оренді підвалу Львівської обласної філармонії

04 Лютого 2019

ТОВ «Клуб достойних львів’ян» орендувало приміщення обласної філармонії в центрі Львова значно дешевше, аніж мало б, і таким чином філармонія не отримала майже 4,8 млн грн доходу.

Як повідомляє Прокуратура Львівської області, це сталося завдяки недбалості екс-керівника Управління майном спільної власності Львівської обласної ради. Відтак, 30 січня цього року йому оголосили про підозру у вчиненні злочину.

Згідно з ухвалою суду, у 2006 році «Клуб достойних львів’ян» та комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна філармонія» уклали договір про оренду 406 м2 підвалів на вул. Чайковського, 7 на десять років. Однак після цього терміну посадовці філармонії та Управління майном спільної власності Львівської облради не розірвали і не продовжили договір.

Ресторан The Cult на Чайковського, 7 у Львові (фото з сайту закладу)

Відтак орендна плата нараховувалася за оцінкою приміщення, яку проводили ще в 2006 році. В результаті цього «Львівська обласна філармонія» не отримала за оренду 4,8 млн грн.

Засновниками «Клубу достойних львів’ян» є Роман Нарольський, колишній депутат Львівської міської ради Артем Хмиз та Михайло Проданюк, який у 2015 році балотувався до Львівської обласної ради від партії «Свобода», однак не пройшов.

Багаторічним керівником Управління майном спільної власності Львівської облради був Микола Бандра, який очолив підрозділ ще у 2006 році. Він написав заяву на звільнення з посади через два місяці після відкриття кримінального провадження щодо  оренди приміщення філармонії, у вересні 2018 року.

Микола Бандра не подавав декларацій до і перед звільненням з посади. Згідно з його річною декларацією за 2017 рік, його зарплата становила понад 300 тис. грн. Він володів будинком на 165,4 кв. м у Львові, а його дружина Ганна квартирою на понад 100 кв. м. з гаражем.