Іршавська РДА віддала чергові 22 млн на ремонт доріг черкаським «розпильщикам» з однаковими довідками

20 Листопада 2018

Іршавська районна державна адміністрація (Закарпатська область) уклала угоду на капітальний ремонт дороги місцевого значення С 070522 (Іршава – Виноградів) – Імстичево – Луково з ТОВ «Євробуд-індустрія» за 22,37 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма відремонтує 6,3 км дороги, відтак вартість ремонту одного кілометра дороги становитиме 3,55 млн грн. Фактично роботи розпочнуть лише наступного 2019 року, оскільки на 2018 рік передбачено фінансування лише в сумі 1 тис. грн. Завершити ремонт дороги планують до кінця 2020 року – на два роки сума фінансування розділена в рівних долях. На заробітну плату передбачено 374,54 тис. грн, а прибутку фірма отримає 60,76 тис. грн.

Це вже не перший підряд ТОВ «Євробуд-індустрія», який вона отримує від Іршавської райдержадмінстрації, змагаючись із ТОВ «Лиможінвест».

Обидві фірми зареєстровані в Черкасах, і лише тиждень тому адміністрація віддала «Євробуд-індустрії» два підряди на ремонти доріг в районі загальною сумою 46,6 млн грн. Як повідомляли «НГ.Львів», «Євробуд-індустрія» та «Лиможінвест» на тендер подали аналогічні документи –із однаковими помилками, які замовник вимагав у довільній формі. При цьому «Лиможінвест» не завантажив і половини необхідних документів.

Цього разу, розігруючи 22 млн грн, фірми поводились так само – «Лиможінвест» завантажив лише частину необхідних документів, а ціла низка довідок у фірм була з однаковими граматичними помилками.

«Лиможінвест» і «Євробуд-Індустрія» зустрічалися разом під час закупівель майже 30 разів.

Власником ТОВ «Євробуд-Індустрія» є Рубік Абрамян, директором – Юлія Геращенко. Компанія отримала підрядів на понад півмільярда гривень, в основному в Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії