Менеджерка з логістики позмагалася зі своїм 20-річним директором за третину мільйона від Тернопільського університету

08 Листопада 2018

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя 5 листопада підписав три договори з Олесею Галушкіною на поставку техніки за 229,6 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, приватний підприємець Олеся Галушкіна продасть університетові шість ноутбуків HP 250 G6 за 91,02 тис. грн (15,1 тис. грн за одиницю). Одинадцять комп’ютерів Technic-Pro за 108,9 тис. грн, кожен з яких коштує 9,9 тис. грн, та одну систему обчислення, що складається з системного блоку, двох моніторів, клавіатури та мишки, за 29,7 тис. грн.

Замовник проводив закупівлю за трьома лотами. В одному лоті конкурентом Олесі Галушкіної було ТОВ «Комерційно-виробниче підприємство «Неотек», яке запропонувало ціну на 6 тис. грн дорожчу.

А в двох інших лотах Галушкіна конкурувала з приватним підприємцем Юрієм Гуменом, ціни якого були вищими лише на 480 грн та 330 грн. Крім того, Юрій Гумен для участі в торгах завантажив лише кілька документів з необхідного переліку – паспорт, витяги, виписку та цінову пропозицію.

Згідно з даними Prozorro, такий неповний набір документів Гумен завантажив ще на низку торгів, де брав участь та не переміг. Натомість, під участі в закупівлі на техніку для дітей з особливими освітніми потребами він надав усі потрібні документи, зокрема, довідку про працівників, у якій зазначив, що Олеся Галушкіна працює у нього на посаді логіста та менеджера.

Це не єдине, що пов’язує двох конкурентів – в обох працедавців (Галушкіної та Гумена) працює Олексій Олексійович Лисак та Олексій Ігорович Лисак. Відрізняє двох Лисаків, які працють на різних підприємців, лише суттєва різниця в робочому стажі.

36-річна Олеся Галушкіна зареєстровала свою діяльність у жовтні цього року в м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Протягом цього часу вона вже отримала замовлень на 248,6 тис. грн, враховуючи поточну закупівлю.

Юрій Гумен зареєстрований як підприємець у липні цього року в с. Перебиківці Чернівецької області, що за 50 км від Кам’янець-Подільська. Юрій Гумен, якому виповнилося 20 років, вже отримав замовлень на 1,6 млн грн.

У ролі конкурентів підприємці Галушкіна та Гумен вперше зустрічаються на торгах.