Рівненський бізнесмен та кандидат на посаду секретаря посольства на Кубі оновлять «Тисовець» за майже 20 млн грн

07 Листопада 2018

Навчально-спортивна база зимових видів спорту «Тисовець» Міністерства оборони України 5 листопада підписала договір з ТОВ «ІБК Ранг» на капітальний ремонт будівель та споруд канатної дороги за 19,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма відремонтує проміжні, верхні та нижні станції канатної дороги. Зробить в станціях інженерні системи: опалення, каналізацію, водопостачання, електрику тощо. Улаштує тераси та площадки посадки-висадки. Відремонтує саму канатну дорогу та освітить її.  Для виконання частини робіт компанія залучить субпідрядника − рівненську філію ПП «Пождума», яка зробить протипожежний захист та блискавкозахист.

Згідно з календарним планом робіт, цього року «ІБК Ранг» освоїть 10,5 млн грн, а наступного – 9,3 млн грн. При цьому фірма отримає 330 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,5 млн грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «Західтрансбуд», ПАТ «Карпаткурортбуд» та ПП «ІБК «Дедал». Початкові пропозиції фірм становили від 20,3 до 20,8 млн грн. Під час аукціону дві компанії знизили свої ціни до 19,8-19,9 млн грн, а дві інші залишили їх незмінними.

Рівненська фірма «ІБК Ранг» працює на ринку з 2012 року. Її власниками є рівненський підприємець Максим Лукашик (34%) та мешканець Києва Вадим Іванча (66%).

Вадим Іванча є кандидатом на посаду третього секретаря Посольства України в республіці Куба. Йому ж належить ТОВ «Глобал Агрі-Трейд», що спеціалізується на торгівлі сировини. Вадим Іванча також є співзасновником та керівником ГО «Рада підприємців «Україна-Куба, країни Карибського басейну та Латинської Америки».

Як раніше повідомляв сайт «Четверта влада», Максим Лукашик ще минулого року володів групою компаній «Ранг», до яких неформально входило п’ять фірм. Однак на сайті компанії (який зараз недоступний), було вказано ПП «Ранг», «ІБК Ранг» та ТОВ «Статус-Груп». Наразі Максимові Лукашику лише належить частина «ІБК Ранг», яка орендує вантажівку та причіп в ПП «Ранг» і гараж – в ТОВ «Статус-Груп».

Протягом травня-листопада 2018 року фірма отримала замовлень на 99,2 млн грн, серед яких більшість від військових. Зокрема, компанія реставрує будівлю військового містечка під житлове приміщення в Чернівцях за 15,5 млн грн.